Visa allastudier.se som: Mobil

Fristående Kurser

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
Individuell studietid
Heltid/Deltid
CSN-berättigad

Fristående Kurser

På Studium kan du läsa fristående kurser både på grundläggande nivå och på gymnasial nivå.

Fristående kurser på grundläggande nivå
På Studium kan du läsa in allmänna ämnen på grundläggande nivå (saknar behörighet från grundskola). Aktuellt kursutbud samt ansökningsperioder uppdateras ständigt och kan hittas via utbildningens webbsida.

Våra studier på grundskolenivå är på dagtid, men svenska som andraspråk grund finns även som kvällskurs. Du som läser svenska som andraspråk grund har också möjlighet att ansöka om praktik.

Fristående kurser på gymnasienivå
På Studium kan du läsa in allmänna gymnasiala ämnen (för dig som saknar gymnasiebehörighet). Aktuellt kursutbud samt ansökningsperioder uppdateras ständigt och kan hittas via utbildningens webbsida.

På Studium kan du läsa de flesta av de gymnasiegemensamma ämnena. Utbudet kan variera något mellan de olika starterna. Du kan läsa kurser som både kan ge dig grundläggande och särskild behörighet till högre studier. Eller varför inte öka dina kunskaper för att göra dig mer självsäker och attraktiv på arbetsmarknaden.

Kurser 
Dessa kurser kan du läsa på grundläggande nivå samt gymnasienivå:

  • Svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Samhällskunskap

Upplägg för att studera fristående kurser
På Studium studerar du i en sammanhållen grupp med lärarledd undervisning enligt schema, med fasta tider. Du läser en till tre lektioner i veckan. Du bör utöver lektionerna räkna med att även lägga tid på självstudier för att klara din kurs på ett bra sätt. Du arbetar utifrån en pedagogisk planering som du och din lärare också använder vid uppföljning av dina studier.

Gruppundervisning
Hos oss läser du i grupp, fasta lektionstillfällen. Gruppundervisning är uppskattat då du tillsammans med andra kan diskutera, reflektera och få en förståelse för inlärningsprocessen. Vi har också kunnat se att gruppundervisning ökar studiemotivationen. Vi erbjuder inte distansstudier utan närvaro på lektioner är en förutsättning.

Lärplattform
Under din tid på Studium så använder du vår lärplattform ”Hjärntorget”. Du får inloggningsuppgifter vid första lektionstillfället.

Stöd och hjälp
Om du vet att du har behov av någon form av extra stöd för att kunna klara dina kurser på ett bra sätt, prata tidigt med din lärare eller vänd dig till utbildningsledaren för vidare kontakt med specialpedagog eller kurator.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Studium

Studium

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Du är vår viktigaste uppgiftStudium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fristående Kurser
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fristående Kurser från Studium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Fristående Kurser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: