Visa allastudier.se som: Mobil

Kock - storkök

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Kock - storkök

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som kock i storkök inom skola, förskola, äldreomsorg, på sjukhus eller på hotell.

Arbetsmarknad
För dig som är kock finns många arbeten att välja mellan. Efter utbildningen kan du arbeta som kock på lunchrestaurang, inom konferens, på hotell eller i storkök på sjukhus, i äldreomsorgen, i skolan och på förskolor. Efterfrågan på utbildade kockar är stor och arbetsmarknaden är mycket god.

Innehåll i utbildningen
Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till matlagning inom dietik och specialkost. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Du lär dig vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang. Yrkessvenska ingår i utbildningen.

Praktik (APL)
En viktig del av utbildningen är praktiken. Du gör praktik på en arbetsplats, till exempel på en lunchrestaurang, en restaurang på sjukhus eller inom äldreomsorgen, i skolan eller i förskolan. Du följer arbetsplatsens arbetstider. Studium har sedan länge mycket goda och etablerade kontakter med branschen.

Om antagningen
Du får ett brev och/eller mail om du blivit antagen. Du kallas då till ett obligatoriskt informationsmöte. Mer information får du i brevet. Observera att det bara är du som sökt utbildningen och fått en kallelse till informationsmötet som ska komma.

Kostnader
Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN. Kostnader som tilkommer är arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500 kronor.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen behöver du ha läst SFI D eller ha motsvarande kunskaper.

Studium

Studium

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Du är vår viktigaste uppgiftStudium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kock - storkök
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kock - storkök från Studium, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön