Visa allastudier.se som: Mobil

Trädgård - skötsel & anläggning

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
39 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2020 - Göteborg
Sista ansökan: Planerad ansökning VT2020

Trädgård - skötsel & anläggning

Det är en grundläggande skolförlagd vuxenutbildning. Utbildningen (fd. August Kobb) riktar sig till dig som vill jobba inom den gröna näringen, antingen som anställd eller som egen företagare.

Lite om utbildningen
Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom skötsel, gestaltning och anläggning, växtkunskap, trädvård, beskärning och odling. Du får en inblick i lokala förutsättningar för stadsnära odling. Du får också en inblick i företagande, att starta och driva företag inom trädgårdsnäringen.

Utbildningen är förlagd till kulturfastigheten Stora Katrinelunds landeri, med egen trädgård och köksträdgård, samt i växthuset ute på Stora Holm.

Teori varvat med praktik
I utbildningen varvas teori och praktik på ett naturligt sätt. Vi arbetar nära branschen. Det kan gälla studiebesök som görs i anknytning till det aktuella kursinnehållet, föreläsningar och projektarbeten, samt APL-platser. Några av alla våra samarbetspartners är Park- och naturförvaltningen, Kyrkogårdsförvaltningen, Botaniska trädgården och Bostadsbolaget Poseidon.

Exempel på projekt du arbetar med är upprättande av skötselplaner, trädgårdsgestaltning. Du arbetar också med växtval och plantering utifrån växtbetingelser.

Innehåll kurspaket

 • TRDTRÄ01 Trädgårdsanläggning 1,100p
 • TRDTRÄ02 Trädgårdsanläggning 2,100p
 • NABTRG0 Trädgårdsmaskiner,100,p
 • VÄXVÄX01 Växtkunskap 1,100p
 • VÄXVÄX02 Växtkunskap 2,100p
 • BIGMAN0 Marken och växternas biologi,100p
 • SKÖBEK0 Beskärning och trädvård,100p
 • SKÖSKÖ0 Skötsel av utemiljöer,100p
 • SKÖSKÖ0S Skötsel av utemiljöer spec,100p
 • DESDES01 Design1,100p
 • KGYORI1 ORIENTERINGSKURS, 50P

Vart leder utbildningen?
Utbildningen är på heltid och skolförlagd. Utöver detta får du möjlighet att ta yrkesbevis, grönt kort, enligt TCYK:s certifieringsregler som är en merit när du söker jobb. Under praktiktiden skapar du värdefulla kontakter som kan leda till  jobb efter utbildningen. Utbildningen ger också behörighet för att kunna söka vidare till Yrkeshögskolans trädgårdsutbildningar

Du kan sedan arbeta som miljövärd på bostadsbolag, trädgårdsarbetare i parker och trädgårdar, på kyrkogårdar och idrottsanläggningar, i handelsträdgårdar, trädgårdstjänster i privata trädgårdar är exempel på yrken där det krävs stora insatser av skötsel och underhåll  och där efterfrågan på välutbildad personal är stor.

Körkort
För att bli anställningsbar kräver branschen i de flesta fall att du har körkort. Det underlättar även under praktikperioden om du har körkort.

Intervju
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte samt intervju innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kostnader
Utbildningen ger rätt till studiemedel via CSN. Kostnader är cirka 2500 kr för arbetskläder, kursmaterial och studiebesök.

Förkunskaper

Svenska / Svenska som andraspråk och matematik på grundskolenivå. Grundläggande datorhantering rekommenderas.

Studium

Studium

Välkommen till Studium! أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 – Vuxenutbildning som leder till jobb! Du är vår viktigaste uppgiftStudium är en kommunal skola för dig som vill utbilda dig i vuxen ålder. Hos oss kan...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Trädgård - skötsel & anläggning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Trädgård - skötsel & anläggning, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön