Sök utbildning 👉
Folkhögskola

Allmän kurs

Längd
1-4 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-4 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs

Allmän kurs

Allmän kurs finns i två olika inriktningar:

Allmän kurs grund - riktar sig till dig som inte har gått klart grundskolan och syftar till att förbereda dig inför studier på Allmän kurs gymnasienivå.

Allmän kurs gymnasienivå - vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet och det är dina förutsättningar som avgör hur länge du går hos oss. Studietiden baseras på hur många ämnen, och hur mycket tid, du behöver för att färdigställa dina gymnasiala studier. Att studera heltid på Allmän kurs innebär att du läser minst 20 timmar i veckan.

Du har utöver din ordinarie studieplan möjlighet att välja någon av våra tillvalskurser som ligger utanför de gymnasiegemensamma ämnena. Under åren har vi bl.a erbjudit tillval som självhushållning, friskvård, rollspel, tala, konst och mycket mer. Tillvalen kan förändras under året, vilka tillval du kan välja presenteras under de första studieveckorna.

Studiestart

Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå har studiestart varje halvår/termin.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.

Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Vår

  • Klassrum
  • Luleå

Höst

  • Klassrum
  • Luleå

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

Förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Ansökan

Till din ansökan vill vi att du skriver ett personligt brev där du beskriver hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Du ska ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under kalenderåret du startar kursen. Ingen övre åldersgräns.

Kursens upplägg

Kursen är på heltid, 100%, och all undervisning sker på Sunderby folkhögskola i Luleå. Du studerar 1-4 år och söker för ett år i taget. Hur lång din studietid blir hos oss beror på ditt behov och vad du har läst tidigare.

Kontakt

Efter avslutad utbildning/kurs får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs årligen gemensamt av alla dina lärare på skolan. 

Kostnader

Serviceavgift

Se vår hemsida för mer information.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer. Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell, för t.ex. träffar på plats...

Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Highlights