Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Allmän kurs grund

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Luleå
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Luleå
Vår

Luleå
Höst
Allmän kurs

Allmän kurs grund

Saknar du behörighet från grundskolan? Då är det här kursen för dig!

På Allmän kurs grund får du hjälpen du behöver för att kunna studera vidare på Allmän kurs gymnasienivå.

Allmän kurs grund riktar sig till dig som inte har gått klart grundskolan eller saknar fullständig gymnasiekompetens och syftar till att förbereda dig inför studier på Allmän kurs gymnasienivå.

I kursen varvas teoretiska och praktiska övningar på grund- och gymnasial nivå i olika ämnen med stort fokus på studieteknik, informationssökande, skriftlig och muntlig framställning, redovisningsteknik, retorik och språkträning. Kursen utformas utifrån deltagarnas intressen, behov och förutsättningar. Kursen är uppdelad i två grupper för att du ska få bästa möjliga studietid hos oss. För att hitta rätt grupp brukar vi göra ett nivåtest i samband med antagning. Vi kontaktar dig om ett nivåtest behövs.

Kursens syfte är att ge dig ämneskunskaper på grundläggande nivå och möjligheter att prova på ämnesstudier på gymnasial nivå. Målet är att ge dig studievana, ökad självkännedom och ge dig verktyg för att på bästa sätt tillgodogöra dig och strukturera upp dina kommande studier.

Efter avslutad kurs förväntas du ha reflekterat kring dina egna studievanor, din inlärningsstil och ta eget ansvar för dina studier.

Studiestart

Allmän kurs har studiestart varje halvår/termin.

Behöver du läsa på gymnasieskolenivå istället?
Kolla in Allmän kurs gymnasienivå – börja i januari
Kolla in Allmän kurs gymnasienivå – börja i augusti

Vi kan även tipsa om Naturvetenskapligt basår, en kurs på ett år i högt tempo för dig som vill söka vidare till högre studier.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Förkunskaper

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Boende

På Sunderby folkhögskola har vi inget internat/studentboende men det finns hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. 

Kursens upplägg

Kursen är på heltid, 100%, och all undervisning sker på Sunderby folkhögskola i Luleå. Du studerar 1-4 år och söker för ett år i taget. Hur lång din studietid blir hos oss beror på vad du har läst tidigare.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning/kurs får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs gemensamt av alla dina lärare på folkhögskolan. Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller få klart din gymnasiekompetens och etablera dig på arbetsmarknaden.

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift. Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Fortsatta studier

Efter fullgjord godkänd kurs kan du söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller etablera dig på arbetsmarknaden.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs grund
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola


Tel: 0920-26 66 00


Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs grund

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs grund från Sunderby folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön