Gamemaker - Distans

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Höst - Distans
Gamemaker - Distans

Gamemaker - Distans

Drömmer du om att skapa dina egna spel men saknar grundläggande kunskaperna för att komma igång? På kursen Gamemaker får du en inblick i branschen och goda grunder för att ta ditt intresse till nästa nivå.

Kursen Gamemaker vänder sig till dig som är intresserad av att utveckla egna digitala spel och lära dig mer om spelbranschen i stort.

Under kursens gång kommer du att, tillsammans med kurskamrater som delar ditt intresse, få möta erfarna spelutvecklare, lärare och andra aktörer från spelbranschen. Målet är att rusta dig som deltagare med kunskaper och färdigheter i spelutveckling. Kursen kommer också att ge dig en god inblick i spelindustrin samt ge dig de förutsättningar du behöver för att börja bygga upp en egen digital portfolio.

Program/spelmotor

Gamemaker använder sig av spelmotorn Gamemaker studio 2. men vi tar även en liten titt på Unity i slutet av året för att se på nästa steg alternativ.
Ni kommer lära er programmera i GML (Game maker Language) det är ett objektiv baserat språk som är ganska nära besläktat med C# och Java mer än C++.
Men färdigheterna du kommer lära dig på utbildningen kommer ge dig en bra förståelse för grunderna i programmering och underlätta lärandet av andra programmeringsspråk.

Kursen sker helt på distans och alla träffar sker digitalt.
Alla föreläsningar är förinspelade så deltagarna kan se dem när de vill. Det finns även möjlighet till handledning efter överenskommelse så man kan anpassa efter behov.

Vill du studera på heltid istället?

Om du vill studera på heltid kan du ansöka till Allmän kurs Gamemaker på plats vid Sunderby folkhögskola i Luleå.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Förkunskaper

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Boende

På Sunderby folkhögskola har vi inget internat/studentboende men det finns hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. 

Obs! Studerar du kursen/utbildningen Indiespelutvecklare finns det boende till alla deltagare via Boden business park och Boden gamecamp.

Kursens upplägg

Kursen är på deltid, 50%, och all undervisning och alla träffar sker digitalt.

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift.
Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Fortsatta studier

Efter kursen gamemaker kan du söka vidare till fortsatta studier inom spelutveckling, t.ex. vår kurs Indiespelutvecklare.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Gamemaker - Distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola


Tel: 0920-26 66 00


Recensioner

Det finns inga recensioner för Gamemaker - Distans

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Gamemaker - Distans från Sunderby folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön