Visa allastudier.se som: Mobil

Indiespelutvecklare

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Boden
2 år
Heltid

Indiespelutvecklare

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera minst fem spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious games, House Of How och Wander Word har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag ingår.

Boende finns på Boden Gamecamp.

Förkunskaper

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas webb/hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt kan du ringa till skolan.

Till din ansökan vill vi att du bifogar ett personligt brev där du berättar om varför du vill gå utbildningen samt lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter av spelutveckling. Vi ser gärna att du bifogar 2-3 A4 där du, med hjälp av bilder och text, presenterar ett eller flera egna spelkoncept.

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till den e-post adress du har lämnat i din ansökan. Kontrollera din skräppost om du ej har fått besked.

Antagningsbeskedet går även att se om du loggar in i Schoolsoft.

OBS!Tänk på att du behöver tacka ja om du blir erbjuden en plats på utbildningen/kursen.

Boende

Boden Business Park och Boden Gamecamp erbjuder boende nära utbildningens lokaler i Sävast. Där har du möjlighet att bo i anslutning till din utbildning och tillsammans med dina kurskamrater. 

Om du inte hittar boende i Sävast, Boden så finns det hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare på Sunderby folkhögskola.
En snabb lösning medan du söker annat boende.

Kostnader

Se vår webb/hemsida för mer information om kostnader.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Sunderby folkhögskola

Skolan är ett modernt utbildningscentrum med en stark ambition att i sina utbildningar motsvara morgondagens kunskapskrav. På Sunderby folkhögskola finns en miljö som stimulerar till kreativitet, nytänkande och drivkraft. En miljö som hjälper dig att forma din framtid oavsett om...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Indiespelutvecklare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: