Sammanfattning
Folkhögskola
Luleå
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Luleå
Street styles

Street styles

Utbildning i streetdance för dig som gillar hip hop, popping, house, breakdance och freestyle!

Street styles år 1

Utbildningen Street styles år 1 riktar sig till dig som vill lära dig mer om olika street styles tekniker.

Det är en 1-årig utbildning där du arbetar med grunder inom en rad olika streetdancestilar som hip hop, popping, house och breakdance.
Utbildningens innehåll breddas med fler streetdance-stilar i form av återkommande workshops. Året kommer till viss del utformas utefter ditt behov av utveckling.

Utbildningen består av baskurser, blockkurser, workshops och eget fördjupande arbete. Du får även kunskap inom freestyle och kulturens historia, näringslära samt skadeförebyggande arbete med kroppen.

Vår ambition är att du ska få möta både professionellt verksamma dansare och verksamma danslärare inom streetdance under utbildningen för att både få en inblick i den professionella dansvärlden men också få kontinuerlig dansträning av lärare från Norrbotten.

Syftet med utbildningen är att förbereda deltagarna för vidare studier inom streetdance och uppnå tekniskt god nivå inför sökningar till högre dansutbildningar samt att stimulera deltagarna kreativt och konstnärligt med streetdance som konstform.

Street styles år 2

Utbildningen Street styles år 2 riktar sig till dig som vill fördjupa dig och vidareutveckla din streetdanceteknik.

Det är en 1-årig utbildning där du fördjupar dig ytterligare inom några streetdancestilar som Popping, Hip hop, Breaking och House. Du kan också påverka din utbildning  med eget dansarbete tillsammans med guidning av lärare. I Street styles år 2 skapar gruppen film där dans ingår men även koreografi, scenografi, ljus och bild.

Under läsåret finns också möjlighet att resa till Malmö Dance Week och studieresa till Umeå, Up North tillsammans med klassen för att uppträda, dansa och möta andra som älskar dans! Framför alt under år 2 har du möjlighet att tillsammans med klasskamrater skapa en showcase och turnera, där nätverk och kontaktpersoner finns inom just dans.

Vår ambition är att du ska få möta både professionellt verksamma dansare och verksamma danslärare inom streetdance under utbildningen för att både få en inblick i den professionella dansvärlden men också få kontinuerlig dansträning av lärare från Norrbotten.

Syftet med utbildningen är att förbereda deltagarna för vidare studier inom streetdance och uppnå tekniskt god nivå inför sökningar till högre dansutbildningar samt att stimulera deltagarna kreativt och konstnärligt med streetdance som konstform.

Utbildningen genomförs i samverkan med HipHopkonsulten.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Förkunskaper

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Boende

På Sunderby folkhögskola finns det hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende.

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift.
Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Fortsatta studier

Efter Street styles år 1 kan du fortsätta fördjupa dins kunskaper i streetdance via Street styles år 2 eller söka in till andra utbildare som har den inriktning du önskar fortsätta fördjupa dig i. Behörighet till andra utbildare kan ej garanteras då det finns många olika upplägg och utbildningar. Prata med oss om du behöver specifik information för vidare studier inom dans.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Street styles
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola


Tel: 0920-26 66 00

Recensioner

Det finns inga recensioner för Street styles

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Street styles från Sunderby folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön