Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Haparanda
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Ljudteknik

Ljudteknik

OBS: Svefis utbildningar i Ljudteknik är fullsatta för hösten 2020 / våren 2021!

Våra utbildningar förbereds för distansundervisning (med träffar i begränsade former) om det visar sig behövas till hösten. Annars genomförs de på plats som vanligt.

Vår eftergymnasiala yrkesutbildning i ljudteknik ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik och liveljud.

Du får lära dig att hantera och använda bl. a. inspelningsprogram, PA-system och mikrofoner. Du får även lära dig om mixnings- och lyssningsteknik, akustik, musikdata, musikteori, ellära och genreförståelse.

Utöver teoretiska studier kommer du dessutom att få jobba med egna projekt samt rigga och mixa ljudet inför och under skolans evenemang, vilka kan vara allt från föreläsningar till utomhuskonserter. Ljudteknikerna hyrs dessutom ut till andra ställen där ljud behövs, så du kommer att få jobba en hel del med ljudteknik på riktigt!

Du kommer även att få de kunskaper och erfarenheter du behöver för att skapa och driva eget företag och arbeta inom branschen ljudteknik.

Vi har två professionella inspelningsstudior sammankopplade med tre separata kontrollrum, och det finns flera arbetsstationer där du kan öva upp dina färdigheter. Utbildningen bygger på medverkan av olika gästlärare samt professionella producenter och ljudtekniker.

Svefi har både boende och restaurang för en trygg och komplett studiemiljö.

Utbildningen Ljudteknik finns även som särskild kurs samt allmän kurs! Den särskilda kursen har litet lägre ansökningskrav och låter dig fokusera helt på ljudteknikämnena utan yrkesdelen. I den allmänna kursen får du studera och jobba med ljudteknik samt läsa de gymnasieämnen du saknar behörighet i och på så vis ge dig själv möjligheten att söka vidare till studier på högre nivå. Du hittar dem på Svefis webbplats, svefi.net.

Arrangemang under utbildningen

Du kommer att få planera, rigga, mixa och spela in ljud och musik under flera olika evenemang varje läsår, från akustiska kvällar i vår källarbar till utomhuskonserter!

Arrangemang under året

Du får planera, rigga, mixa och spela in ljud under olika evenemang såsom konserter (både inomhus och utomhus), föreläsningar, uppträdanden, med mera.

Målsättning

Efter slutförd kurs beräknas du ha uppnått följande:

  • Du kan hantera inspelning och PA, både analogt och digitalt.
  • Du har kunskap om mikrofoner, mixning, effekthantering, mastring, klangutbredning, stereoteknik, MIDI, synkronisering, effektläggning, radio, akustik, med mera.
  • Du kan arbeta som ljudtekniker, t.ex. i en inspelningsstudio eller på en PA-firma.

Så ansöker du

Ansök till utbildningen på Sverigefinska folkhögskolans webbplats, svefi.net.

Behörighetsvillkor:

— Minst 18 års ålder.

— Behörighet att läsa på yrkeshögskola:
Du har godkänd nivå i följande ämnen:
Svenska 1ellerSvenska som andraspråk 1,
Engelska 5,
Matematik 1 a, b eller c,
Samhällskunskap 1a1,
Naturkunskap 1a1,
Religionskunskap 1,
Historia 1a1

— Du spelar/har spelat något instrument. Undantag görs om liknande kunskaper finns eller om dina ljudtekniska ambitioner inte är inom musikgenren.

— Goda kunskaper i engelska, både talad och skriven.

— Antagningsprov: Intervju samt icke utslagsgivande diagnostiska prov i ljudteknik och musikteori. Proven är bara för att undersöka dina förkunskaper och påverkar alltså inte kursgången.

(Om du inte uppfyller behörighetskraven för den här yrkesutbildningen kan du gärna ansöka till Ljudteknik som särskild kurs eller allmän kurs istället. Du hittar dem på vår webbplats, svefi.net.)

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Däremot tillkommer en material- och teknikavgift om 6000 kr per läsår. I den avgiften ingår studiematerial, teknik, försäkringar, studiebesök, m. m.

Varför välja Sverigefinska folkhögskolan?

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, ligger vid torget i den lugna småstaden Haparanda, ett stenkast från det lantliga men samtidigt bara en kort promenad från gränsen till Finland och den betydligt större systerstaden Torneå – så det finns litet av varje, inklusive både IKEA och Jysk för dig som är nyinflyttad!

Svefi är perfekt för dig som söker en solid utbildning, ombyte, eller som bara vill kunna studera i lugn och ro. Skolan är något av en egen liten värld med sina konstfyllda lokaler, en prisbelönad lunchrestaurang på innergården, och ett vandrarhem med studentboende tvärs över torget. Miljön i stort är även den litet speciell, med intensiva årstider, midnattssol hela sommaren och kolsvarta vinterdagar. Väl värt att uppleva!

För mer info om skolan, besök vår hemsida.

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ljudteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ljudteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ljudteknik från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön