Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Haparanda
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-08-16 - Haparanda
Sista ansökan: 2021-04-25
Vårdbiträde

Vårdbiträde

Här får du utbilda dig till vårdbiträde, ett yrke med ständigt ökande efterfrågan. Du får samtidigt möjlighet att förbereda dig för vidareutbildning till sjuksköterska eller undersköterska genom att läsa in behörigheter. 

(Du som endast vill läsa vårdbiträdesdelen utan att läsa in behörigheter är varmt välkommen också! I så fall kan du välja att studera den här kursen på halvtid: Hela tisdagar, halva onsdagar, hela torsdagar. Det är bara att meddela kursledaren efter du blivit antagen eller när kursen börjar.)

Vårdbiträdesinriktningen motsvarar vård- och omsorgsprogrammets grundutbildning vilket innebär att du sedan kan arbeta som vårdbiträde inom exempelvis äldreomsorg såsom boenden och hemtjänst, sjukvård, LSS-boenden, daglig verksamhet eller särskilt boende.

Att studera heltid på en folkhögskola innebär att du läser 20 timmar i veckan. Dessa timmar fördelas mellan vård- och övriga ämnen.

Utbildningen vänder sig till dig som vill stödja och vårda människor som är sjuka eller av andra anledningar är i behov av hjälp och stöd, t. ex. med dagliga rutiner och praktiskt omsorgsarbete. Fokus ligger på att bemöta brukare/patienter med respekt för den enskilda individens behov och förutsättningar samt anpassa vårdrutiner och personlig omvårdnad.

Efterfrågan på utbildad personal inom vård och omsorg är fortsatt hög i landet, så vårdbiträden har goda möjligheter till arbete.

Innehåll

De vård- och hälsoämnen som motsvarar vård- och omsorgsprogrammets grundutbildning, vilket ger dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för att arbeta som vårdbiträde.

De gymnasieämnen du saknar behörighet i, så du får möjlighet att söka vidare till sjuksköterske- eller undersköterskeutbildning (om det är aktuellt för dig). Du väljer själv hur du vill göra efter utbildningen startat.

Målsättning

Efter slutförd kurs beräknas du ha uppnått följande:

  • Du har utbildat dig till behörigt vårdbiträde.
  • Du har gjort dig behörig till vidare studier mot yrket som undersköterska.
  • Du har förstärkt din personliga utveckling.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Däremot tillkommer en material- och teknikavgift om 1800 kr per läsår. I den avgiften ingår studiematerial, teknik, försäkringar, studiebesök, m. m.

Så ansöker du

Ansök till utbildningen på Sverigefinska folkhögskolans webbplats, svefi.net.

Behörighetsvillkor:

— Minst 18 års ålder.

— Du har slutfört grundskolan och har behörighet att studera på gymnasienivå.

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vårdbiträde
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vårdbiträde från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vårdbiträde

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: