Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning - komvux

Sverigehälsan
Sammanfattning
Komvux
Malmö, Stockholm
15 dagar under 1 termin
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Malmö
2020-03-02 
Stockholm
2020-03-02 
Föreläsning
2019-12-09

Videoreportage

Sverigehälsan

Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning - komvux

Studera till Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning

Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning riktar sig till dig som vill lära dig strategier för att kunna arbeta med både din personliga utveckling och även i ditt arbete med andra. Stress är idag ett våra största arbetsrelaterade problem. Nya regler ställer nya krav på arbetsgivaren när det gäller stress och arbetsrelaterad ohälsa. Denna utbildning ger dig de redskap och verktyg som behövs. Du kan ansöka till utbildningen via komvux i din hemkommun. Se mer information om detta under "Ansökan och behörighet".

Metoderna leder till ett ökat välbefinnande, mer motivation och är ett sätt att förebygga och hantera skadlig stress i din vardag. Vill du arbeta med andra kan de här teknikerna hjälpa dig i din kontakt med personer inom hälso- och sjukvård, socialt arbete, coaching, barnomsorg och HR.

Genom att arbeta med avspänning och mental träning kan du öka din prestation och förbättra din livsstil och hälsa. Du motverkar även psykologiska och fysiologiska negativa effekter som uppstår av långvarig stress.

Kursinnehåll:

 • Avspänning och målinriktad mental träning
 • Stress och stresshantering
 • Kognitiv pedagogik
 • Hälsopsykologi
 • Hälsofrämjande i ledarskap

Förkunskaper

För att kunna antas till utbildningen bör du ha viss arbetslivserfarenhet. Du bör också ha intresse för att utveckla och förstärka det friska hos dig själv och andra. Sverigehälsan ställer krav på självinsikt och personlig mognad. Att du är medveten om hur du själv fungerar är viktigt för att du ska kunna hjälpa andra.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Föreläsning

Bonusfamiljer och ombildade familjer med Stina Pettersson från Familjeträdet

Välkommen till året sista kostnadsfria seminarium!

Vi har nu möjligheten att bjuda in er till seminarium kring bonusfamiljer/ombildade familjer med Stina Pettersson från Familjeträdet.

Seminariet vänder sig till personal inom vård och omsorg, socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri, behandling, skola och liknande. Familjeträdet är ett företag som har specialiserat sig på att möta bonusfamiljer. Verksamheten har bonusfamiljen och dess utmaningar i fokus.

De svårigheter som en ombildad familj kan uppleva i relationer, kan många gånger utsättas för ”försök” i exempelvis terapi eller behandling. Utan vetskap om vilka mekanismer som en ombildad familj/bonusfamilj påverkas av finns det en risk att man direkt översätter det som fungerar i en intakt kärnfamilj som om det också skulle fungera i en ombildad familj. Detta kan leda till problem i den ombildade familjen om inte behandlaren eller socialarbetaren har kunskap om de speciella strukturer och processer som pågår i en ombildad familj.  Med ombildad familj menar vi, bonusfamilj, familjehem eller familjer med adoptivbarn.

Arbetet utgår från metodenAktivt Ledarskap för Bonusfamiljensom Familjeträdet är metodägare för i Sverige.

Seminariet kommer utgå från följande områden

 • Vad är det för skillnad på styv/bonusfamilj & kärnfamilj
 • Vanliga myter om ombildade familjer VS verkligheten
 • Känslomässigt bagage
 • Hur kan vi hjälpa par förbättra deras relation?
 • Varför är det så svårt att leva i en ombildad familj? (SCARF)
 • Klargörande styvfamiljsrollen
 • Relationen till styvbarnen
 • Vanliga utmaningar och lösningar

Föreläsare:
Stina Pettersson som är socionom och har vidareutbildning inom psykodynamisk terapi (steg 1), KBT – metodik, lösningsfokuserad terapi, kris och sorg samt Motiverande Samtal (MI). Stina har mött unga och vuxna med missbruksproblematik, barn och föräldrar inom skolan och socialtjänsten samt barn, unga vuxna och föräldrar i Familjeträdets regi. Sedan 2012 har Familjeträdet riktat sig till par, enskilda och familjer som har behövt vägledning genom bonusfamiljens snåriga vägar. Stina är även Grundare förBonusmaman Magazine.Ett gratis e-magasin med tonvikt på bonusföräldrar, föräldraskap och relationer.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-12-09    Tid:   09:00 - 12:00

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning - komvux
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanGör en intresseanmälan

För att beställa information om Diplomerad Avspänningspedagog med kognitiv inriktning - komvux, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön