Visa allastudier.se som: Mobil

Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö, Stockholm
14 400 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter
Malmö
2019-11-28  (Svenska)
Stockholm
2020-02-13  (Svenska)
Informationsmöte
2019-12-03
Föreläsning
2019-12-09
Sverigehälsan

Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR

Instruktör i mindfulness

Steg 1 i den Certifierade lärarutbildningen i MBSR enligt Center For Mindfulness. Den här certifierade lärarutbildningen i mindfulness vänder sig till dig som vill lära ut och instruera andra både individuellt och i grupp. Mindfulness är ett bra verktyg för att lära människor att hantera oro, ångest och smärta samt att förhålla dig till dina tankar och känslor. Som instruktör i mindfulness får du en grund som du kan använda oavsett vilket yrkesområde du än kommer ifrån.

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och ger både kunskap i din egen träning och att lära ut. Kursen är utspridd på sex utbildningstillfällen.

Målgrupp

Deltagarna på kursen kommer från många olika yrkesgrupper – bland annat läkare, sjuksköterskor, präster, hr-personal och behandlare. Visas går kursen för sin egen personliga utveckling och andra för att använda i sin yrkesroll.

Upplägg och innehåll

Vi träffas under 6 heldagar, varav en dag kommer att vara i tystnad. Programmet är innehåller bland annat mindfulnessmeditationer, kropps­scanning och mindful yoga samt reflektioner i grupp. Mellan varje utbildningstillfälle får du träningsuppgifter, både så kallade formella övningar och vardagsträning som följs upp vid nästa tillfälle.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Informationsmöte, Föreläsning

Informationsmöte i Malmö om våra utbildningar inom stress & kost

Varmt välkommen att vara med på vår informationsträff som kommer att hållas i Sverigehälsan i Malmö!

Vi kommer att informera om våra utbildningar inför vårterminen 2020. Vi går igenom kursinnehåll, kursernas upplägg och våra olika finansieringsalternativ. Vi kommer också att titta på utbildningslokalerna.

Vi informerar om följande utbildningar:
Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning
Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning

Anmäl att du kommer på vår hemsida sverigehalsan.se/seminarier

Plats
Sverigehälsan, Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö
Sverige

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-12-03    Tid:   16:00 - 17:00

Bonusfamiljer och ombildade familjer med Stina Pettersson från Familjeträdet

Välkommen till året sista kostnadsfria seminarium!

Vi har nu möjligheten att bjuda in er till seminarium kring bonusfamiljer/ombildade familjer med Stina Pettersson från Familjeträdet.

Seminariet vänder sig till personal inom vård och omsorg, socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri, behandling, skola och liknande. Familjeträdet är ett företag som har specialiserat sig på att möta bonusfamiljer. Verksamheten har bonusfamiljen och dess utmaningar i fokus.

De svårigheter som en ombildad familj kan uppleva i relationer, kan många gånger utsättas för ”försök” i exempelvis terapi eller behandling. Utan vetskap om vilka mekanismer som en ombildad familj/bonusfamilj påverkas av finns det en risk att man direkt översätter det som fungerar i en intakt kärnfamilj som om det också skulle fungera i en ombildad familj. Detta kan leda till problem i den ombildade familjen om inte behandlaren eller socialarbetaren har kunskap om de speciella strukturer och processer som pågår i en ombildad familj.  Med ombildad familj menar vi, bonusfamilj, familjehem eller familjer med adoptivbarn.

Arbetet utgår från metodenAktivt Ledarskap för Bonusfamiljensom Familjeträdet är metodägare för i Sverige.

Seminariet kommer utgå från följande områden

  • Vad är det för skillnad på styv/bonusfamilj & kärnfamilj
  • Vanliga myter om ombildade familjer VS verkligheten
  • Känslomässigt bagage
  • Hur kan vi hjälpa par förbättra deras relation?
  • Varför är det så svårt att leva i en ombildad familj? (SCARF)
  • Klargörande styvfamiljsrollen
  • Relationen till styvbarnen
  • Vanliga utmaningar och lösningar

Föreläsare:
Stina Pettersson som är socionom och har vidareutbildning inom psykodynamisk terapi (steg 1), KBT – metodik, lösningsfokuserad terapi, kris och sorg samt Motiverande Samtal (MI). Stina har mött unga och vuxna med missbruksproblematik, barn och föräldrar inom skolan och socialtjänsten samt barn, unga vuxna och föräldrar i Familjeträdets regi. Sedan 2012 har Familjeträdet riktat sig till par, enskilda och familjer som har behövt vägledning genom bonusfamiljens snåriga vägar. Stina är även Grundare förBonusmaman Magazine.Ett gratis e-magasin med tonvikt på bonusföräldrar, föräldraskap och relationer.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-12-09    Tid:   09:00 - 12:00

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanGör en intresseanmälan

För att beställa information om Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR, fyll i följande uppgifter: