Visa allastudier.se som: Mobil

Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö, Stockholm
14 400 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter
Malmö
14 400 SEK
2020-10-08

Stockholm
14 400 SEK
2020-10-15

Videoreportage

Sverigehälsan

Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR

Detta är det första steget i den Certifierade lärarutbildningen i MBSR enligt Center For Mindfulness. Den vänder sig till dig som vill lära ut och instruera andra både individuellt och i grupp. Mindfulness är ett bra verktyg för att hantera oro, ångest och smärta samt att förhålla sig till tankar och känslor. Som instruktör i mindfulness får du en grund som du kan använda oavsett vilket yrke du än har. Utbildningen är upplevelsebaserad men ger dig också den teoretiska kärnan bakom metoden. Du får djup kunskap och mycket egen träning.

Unikt för vår utbildning är att den håller hög kvalitet genom förankring i och koppling till det evidensbaserade MBSR-programmet. Kursen leds av en av Sveriges mest väletablerade lärare i mindfulness och MBSR, Katarina Lundblad. Hon undervisar sedan flera år både hos oss på Sverigehälsan och på Center for Mindfulness Sweden, CfM-Sweden, som vi sedan flera år har ett samarbete med. Vår instruktörsutbildning är den enda i Sverige där du kan gå vidare till Steg-2 i den internationella lärarutbildningen i MBSR via Center for Mindfulness i USA. 

Ur innehållet:

Programmet är upplevelsebaserat och innehåller bl a kropps­scanning, mindfulnessmeditationer och mindful yoga samt reflektioner i grupp. Mellan varje utbildningstillfälle får du träningsuppgifter, både strukturerade övningar och vardagsträning som följs upp vid nästa tillfälle.

Under de första dagarna går vi igenom 8-veckorsprogrammets intention, upplägg och innehåll. Vi tränar praktiskt och introducerar strukturerade övningar och teman, exempelvis stress, behagliga och obehagliga förnimmelser och stressande möten.

De kommande dagarna fokuserar vi på MBSR-programmets teoribakgrund och koppling till stressmedicinsk forskning, gruppdynamik och kommunikation. Under den tysta dagen får vi möjlighet att fördjupa vårt utövande och stanna i den medvetna närvaron under en sammanhållen heldag. 

Mot slutet av utbildningen kopplar vi träningen till vårt yrkesliv och vår vardag. Den röda tråden genom utbildningen är Intention – Uppmärksamhet – Attityder.

För mer information se sverigehalsan.se/utbildning

Förkunskaper

Du bör ha gått Sverigehälsans Baskurs i Mindfulness, ett 8-veckorsprogram i mindfulnessbaserad stressreduktion eller ha annan likvärdig erfarenhet av mindfulness.

Målgrupp:

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med människors utveckling. Deltagarna har bl a varit lärare, HR-personal, ledare, behandlare, vårdpersonal, psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer, personal inom äldrevård, diakoner och präster. Många av deltagarna går utbildningen för sin personliga utvecklings skull.

Kostnader

Kostnaden är 14 400 kr inkl moms varav anmälningsavgift 1 400 kr. Omfattande kurskompendium samt kostnadsfria ljudfiler på alla övningar i mindfulnessbaserad stressreduktion ingår i kursavgiften.

Fortsatta studier

  • Vidareutbildning för instruktörer - MBSR
  • Handledning i mindfulness
  • Baskurs i Mindful Self Compassion
  • Steg-2 i det certifierade instruktörsprogrammet - se umassmed.edu (engelska)

Du hittar hela vårt utbildningsutbud på sverigehalsan.se/utbildning

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanRecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kajsa
(5)
Oerhört lärorik utbildning såväl teoretiskt som praktiskt. Gav djup förståelse för MBSR som tradition, förståelse för hur kroppen fungerar och hur Mindfulness används för att minska stress och hantera känslor & tankar på bästa möjliga sätt. Duktig och inspirerande lärande som verkligen utstrålar vad hon lär ut! Kände mig väl förberedd för att bö...
Visa hela
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Instruktörsutbildning i Mindfulness – Mindfulnessbaserad Stressreduktion, MBSR från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: