Visa allastudier.se som: Mobil

Lågaffektivt bemötande

Sverigehälsan
Sammanfattning
Kurser
Distans, Malmö
2 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
4 650 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Malmö
4 650 SEK
2021-02-01

Distans
4 650 SEK
2021-03-01
Lågaffektivt bemötande

Lågaffektivt bemötande

Det lågaffektiva förhållningssättet har sitt ursprung i arbete riktat mot personer med autismspektrumdiagnoser men har även visat sig ha god effekt vid bemötande av personer utan diagnos.  Det har blivit ett vanligt förekommande förhållningssätt inom till exempel skola, LSS-verksamheter och psykiatrin och ingår som den standard Socialstyrelsen rekommenderar för LSS-verksamheter.

Utgångspunkten i det lågaffektiva bemötandet är klientens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och omgivningens ansvar att skapa möjligheter för detta.

Sverigehälsans utbildning i lågaffektivt bemötande (LAB) har fokus på att lära sig hur man får till förhållningssättet i det dagliga arbetet. Man får konkreta verktyg för att skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar på de klienter man arbetar med för att minska stress och problemskapande beteende. Man ges även verktyg för att som personal kunna bli medveten om vad som händer inombords i olika situationer. 

Målgrupp

Vår utbildning i lågaffektivt bemötande vänder sig främst till dig som i arbetet ofta möter barn, unga och vuxna med problemskapande och utmanande beteende. Kanske arbetar du inom skolan, psykiatrin eller LSS-verksamhet. Tidigare deltagare har även arbetat inom socialtjänst, med behandling eller inom vård och omsorg.

Undervisningsform

Utbildningen pågår under två dagar.

Ur innehållet

Det lågaffektiva tankesättet har sin utgångspunkt dels i affektteori och annan utvecklings- och neuropsykologi och dels i en etisk och filosofisk grundsyn. Bo Hejlskov Elvén som är den främste företrädaren i Sverige inom det lågaffektiva förhållningssättet beskriver den filosofiska grundsynen som två centrala principer - ansvarsprincipen och kontrollprincipen, i kombination med vår människosyn.

Utgångspunkten i det lågaffektiva bemötandet är klientens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och omgivningens ansvar att skapa möjligheter för detta. Huvudfokus för innehållet är att lära sig hur man får till förhållningssättet i det dagliga arbetet för att man då kan minimera våld och självskada genom ett ändrat arbetssätt.

I utbildningen går man igenom följande delområden:

Grunderna i Lågaffektivt bemötande:

  • Vår syn på människan
  • Ansvarsprincipen
  • Kontrollprincipen

Verktygslådorna – hur omsätter vi LAB i det dagliga arbetet

  • Hantera, utvärdera & förändra
  • Affektregleringsmodellen
  • Hur och när gör vi vad?
  • Om konsten att göra rätt saker vid rätt tillfälle

Även Mindfulness och MSC (Mindul Self-Compassion) ingår, då man genom ökad medvetenhet får redskap för självreglering och återhämtning.

Kursledaren

Jeanette Johansson-Ånmark är den som leder utbildningen. Hon är socialpedagog med steg-1-kompetens inom systemteori (familjeterapi) och även utbildad inom bland annat lösningsinriktad pedagogik, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Jeanette har 30 års erfarenhet av socialt arbete i olika former och lång erfarenhet av arbete med människor med ökade sårbarheter och stresskänslighet.

Kostnader

4 650 kronor inkl moms varav en anmälningsavgift på 450 kronor.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lågaffektivt bemötande
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Hässleholms kommun
(5)
En fantastiskt bra utbildning som var mycket till nytta för vår verksamhet. Duktiga föreläsare
Martin Nilsson Hässleholms kommun
(5)
Ett bra upplägg med ett riktigt bra innehåll.
Novagården
(5)
Mycket användbar och tänkvärd information!
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lågaffektivt bemötande från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: