Visa allastudier.se som: Mobil

Motiverande samtal (MI) – utbildning i teori och praktik

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malmö
3 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
Startdatum: 2019-11-25 - Malmö
Sverigehälsan

Motiverande samtal (MI) – utbildning i teori och praktik

Motiverande samtal (MI) - utbildning i teori och praktik

Motiverande samtal (MI) är en samtalsstil med ett empatiskt och personcentrerat förhållningssätt som hjälper människor till egen insikt och motivation till förändring. Den andras förmåga att bygga upp copingstrategier i stressfyllda situationer.

I vår MI-utbildning tränar du dina färdigheter i att använda motiverande samtal i mötet med människor och utvecklar dina kunskaper inom kommunikation, bemötande och dialogiskt förhållningssätt.

I utbildningen varvas teori med praktiska övningar. Vi arbetar med fallbeskrivningar och filmer med praktiska exempel på MI-konsultationer.

MI – En användbar metod 

MI kan användas när du samtalar med klienter, patienter, medarbetare, kollegor och i andra möten med dina medmänniskor i det dagliga livet. MI kan användas vid svåra samtal med människor i kris, och när du vill hjälpa en människa att hitta sina egna styrkor och coping-strategier.

Bygger på forskning

Motiverande samtal (MI) är en väl utvärderad samtalsmetod med målet att tydliggöra och locka fram personens egna tankar kring motivation och förändring.

Under vår MI-kurs får du ett kompendium, författat av Lena Rahle Hasselbalch. Det delas kostnadsfritt ut till samtliga deltagare.

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av tre dagar, 2 + 1 dag, med en månad mellan Dag 2 och Dag 3. MI-utbildningen är deltagarcentrerad med en hög grad av egenaktivitet och med lyhördhet inför deltagarnas önskemål och behov.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Motiverande samtal (MI) – utbildning i teori och praktik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Motiverande samtal (MI) – utbildning i teori och praktik, fyll i följande uppgifter: