Visa allastudier.se som: Mobil

Spelmissbruksbehandling med KBT

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
4 dagar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
3 900 SEK inkl. moms
Svenska
Distans
Startdatum: 2020-11-17 - Distans
Sverigehälsan

Spelmissbruksbehandling med KBT

Sverigehälsan erbjuder en KBT-utbildning för att arbeta med spelmissbruk och datorspelsberoende med syfte att ge ökade kunskaper inom dessa områden samt ge dig KBT-verktyg för arbetet med dessa. Vi belyser uppkomst, utveckling av problemet, utredning, behandling samt återfallsprevention.

Spelmissbruk är kopplat till flera olika delar där neurologisk känslighet är en central del och något som vi har med oss från det att vi föds. Det som avses med ett missbruk av detta slag är att det är ett patologiskt och inlärt beroende av hasardspel i alla dess former. Forskningen kring spelmissbruk har genom åren blivit allt mer omfattande och det finns idag internationellt vedertagna riktlinjer för vad som avses med missbruket samt vilken behandling som fungerar bäst. I ljuset av dessa forskningsframsteg har Socialstyrelsen kommit med nya riktlinjer kring hur samhället skall förhålla sig till spelmissbruk.

Behandling av problemen syftar till att hjälpa den drabbade individen att bli kvitt sin problematik. Det är önskvärt att man tidigt identifierar detta så att man kan sätta in lämpliga åtgärder innan det har skenat och fått negativa ringar-på-vattnet-effekter. Självfallet är det inte alltid möjligt att upptäcka problemen tidigt, men även då problemen växt sig stora finns det vägar fram för att hjälpa den drabbade.

Innehållsmässigt ger kursen en bred orientering, från både ett psykologiskt och ett KBT-inriktat perspektiv. Huvudfokus för innehållet ligger på individuella behandlingsinsatser som också fungerar utmärkt vid gruppbehandling. Utbildningen omfattar fyra dagar uppdelade på två tvådagarstillfällen och leds av Johan Waara, legitimerad psykolog. Han har tidigare arbetat både som skolpsykolog och på BUP och arbetar nu vid Uppsala universitet.

Undervisningsform

Utbildningen är utformad i två block á två dagar.

Ur innehållet

Under utbildningen berörs bland annat tillämpad beteendeanalys, inlärningspsykologi, neurologisk känslighet och uppkomst, samtalsmetodik och motiverande samtal. Hur man behandlar spelmissbruk och datorspelsberoende med KBT är också en viktig del. Du lär dig att både teoretiskt och praktiskt kunna identifiera problemen samt att strukturerat kartlägga, utreda och behandla dem. Vidare övas deltagarna löpande i de praktiska verktyg som syftar till att komma framåt i utredning och behandling för att på bästa sätt kunna hjälpa den drabbade och ibland även nätverket omkring. Läs mer på sverigehalsan.se/utbildning 

Kursledare

Johan Waara, leg psykolog som tidigare arbetat som såväl skolpsykolog som på BUP leder kurserna. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar, med särskilt fokus på kommunikation och han har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser. Parallellt med sitt arbete inom akademien har Johan jobbat som utbildare och handledare sedan 2004.

Förkunskaper

Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar med att hjälpa människor som fastnat i spelmissbruk eller datorspelsberoende oavsett vilken verksamhet du arbetar i. Här får du praktiska KBT-verktyg för såväl utredning som behandling.

Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Spelmissbruksbehandling med KBT
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Spelmissbruksbehandling med KBT från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Spelmissbruksbehandling med KBT

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: