Visa allastudier.se som: Mobil

3D ritning Model Based Definition

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
6 veckor

Videoreportage

Teknikhögskolan

3D ritning Model Based Definition

3D ritning Model Based Definition - ca 5-6 veckor

Denna utbildning riktar sig till dig som är exempelvis systemansvarig, konstruktör, ingenjör, produktionslinjedesigner eller liknande. Företag tvingas hitta nya lösningar i vårt digitaliserade samhälle, och det finns en stor efterfrågan på kompetens inom 3D ritning i teknikbranschen.

Läs 3D Model based definition i höst och utveckla dina kompetenser inom framtidens digitaliserade industri!

I en allt mer digitaliserad industri gäller det att öka sin konkurrenskraft med viktig kompetens inom specifika områden. Ett sådant område som kommer att prägla framtidens automatiserade industri är 3D ritning MBD (model based definition). Denna korta yh- utbildning ger dig kompetensen som krävs.

Vad är 3D Model based definition?

Hos många av våra samarbetsföretag ser vi idag en stor efterfrågan på kompetens inom MBD, som är framtidens sätt att leverera information till produktion.

Nyttan med MBD är att man inte längre behöver göra om 3D modeller till 2D ritningar – all info finns direkt i 3D modellen. MBD är alltså morgondagens bärare av information för samtliga delar av ett företag. Från design och utveckling, via inköp och produktion, till eftermarknad och sälj. Basen är en god försörjning av data via olika framtidsinriktade CAD-system. Därigenom sparar man tid, får högre kvalitet och förenklar processen. Läs denna utbildning för att lära dig hur.

Utbildningens upplägg

3D ritning MBD spänner över en kortare tidsrymd i ett tempo som gör att deltidsjobb eller korttidspermittering är möjligt för dig parallellt med studierna. Studietakten är på 75 % och sker på distans genom föreläsningar, praktiska övningar och case-uppgifter. Du kommer att examineras genom redovisningar, projektarbeten och individuella analyser. Det finns även möjlighet för dig som yrkesverksam att genomföra vissa av dessa uppgifter på din arbetsplats för att få ut så mycket som möjligt av utbildningen för just din yrkesroll.

All kommunikation kommer att ske genom en lärplattform, där föreläsningar och seminarier värvas med case- uppgifter.

3D ritning MBD planeras att ges med två olika inriktningar, då Teknikhögskolan och branschen identifierat olika behov i regionerna. Inriktningarna genomförs via Göteborg och Stockholm, där varje ort erbjuder 35 platser på distans.

Utbildningens kurser

  • 3D ritningar Model- based definition, 35 YH- poäng

Kunskap efter utbildningen

Utbildningen ger dig eftertraktad kunskap när det kommer till att kunna driva produktutveckling på ett effektivt sätt. Att inom industrin ställa om i en digital värld är ett framtida vinnande koncept, vilket även ger dig stora karriärmöjligheter, där är MBD en viktig del. Sverige har under lång tid haft en stark industri med god export och nu ges möjligheten i spåren av corona-pandemin att ligga i framkant för att inte förlora mark. MBD är en metod som kommer att betyda mycket för industrins utveckling i Sverige, varför inte vara en del av utvecklingen du med?

Mer specifikt kommer du att lära dig mer om Geometrisäkring och MBD- processens grunder. Du får kunskaper i hur du importerar och exporterar MBD modeller, skapar MBD underlag, kvalitetssäkrar MBD data och mycket mer inom MBD ämnet.

Sista ansökningsdag

7 september 2020

Startdatum

28 september 2020

Förkunskaper

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • 1 års yrkeserfarenhet (heltid) från en teknisk roll inom industri/tillverkning.

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - YH-utbildningar som leder till jobb. Hos Teknikhögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom IT, teknik, bygg/anläggning, logistik och ledarskap. Vi har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en YH-utbildning som leder till...


Läs mer om Teknikhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om 3D ritning Model Based Definition
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TeknikhögskolanGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen 3D ritning Model Based Definition från Teknikhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för 3D ritning Model Based Definition

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: