Visa allastudier.se som: Mobil

Agil Projektledare

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
150 yh
Startdatum: 2020-08-01 - Distans

Videoreportage

Teknikhögskolan

Agil Projektledare

Få en ny väg till kundens önskan
Agil projektledare – utbildningen för dig som vill ha ett kreativt, föränderligt och utvecklande arbete inom projektledning. Framtidens ledarskap är agilt – studera och arbeta samtidigt under studietiden!

Vad gör en agil projektledare?
Som agil projektledare arbetar du kundorienterat. Du leder ett team som kommer med snabba delleveranser till kunden, utvärderar dessa med kunden och sätter nya mål med kunden. Målet med ditt projekt är rörligt och utvecklas i takt med vad projektet levererar.

Jobba som agil projektledare
Efter utbildningen kan du arbeta som agil projektledare och agil manager, där du har möjlighet att arbeta inom flera yrkesområden, så som arkitektur, IT, bygg och anläggning samt samhällsbyggnad i stort.

Utbildningsform och upplägg
Agil projektledare är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på distans under 1 år (75 %). Under studietiden kommer det att vara cirka 9 obligatoriska träffar på Teknikhögskolan i Karlstad.

Med tanke på utbildningens upplägg och studietakt kan du kombinera jobb med studierna. Ett tips är att be din arbetsgivare om tid att omsätta det teoretiska du lärt dig på din arbetsplats.

Kunskap efter utbildningen
Målet med utbildningen är att du ska ha kompetens att arbeta med agila upplägg för projekthantering och använda agila arbetsprocesser. Du ska även kunna övervaka och driva projekt på ett entreprenörsmässigt sätt med insikt i affärsmässighet och lönsamhet ur ett organisatoriskt perspektiv inom yrkesrollen.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Yrkeserfarenhet Omfattning och längd: 1 år heltid Typ av yrkeserfarenhet: Det krävs minst 1 års arbetslivserfarenhet inom IT eller motsvarande förvärvad kompetens från närliggande branschområden där den sökande, i en ledande roll, har arbetat i projektform. Arbetet i projektform ska ha skett under en sammanhängande period om minst tre månader.

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Agil Projektledare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Agil Projektledare, fyll i följande uppgifter: