Visa allastudier.se som: Mobil

Automationsingenjör

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Linköping
405 yh
Startdatum: 2020-08-17 - Linköping

Videoreportage

Teknikhögskolan

Automationsingenjör

Bli automationsingenjör!
Automation är en mycket viktig del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll. Ett yrke som automationsingenjör öppnar många dörrar inom industrin. Som person bör du ha sinne för logik, vara en problemlösare och ha både förmåga och vilja att samarbeta. Arbetsmarknaden för automationsingenjörer är mycket god då det idag råder brist på kompetens, på regional och nationell nivå.

Efter dina studier kan du arbeta inom både process- och tillverkningsindustrin, men även inom fastighetsbranschen med automation. Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen hela tiden förbättras och utvecklas, vilket ställer dig inför olika utmaningar.

Exempel på yrkesroller:
• Automationsingenjör
• Processingenjör
• Styr- och reglertekniker
• Automationstekniker

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning har du kunskap om automatiserade system och dess driftsättning. Du har även kunskap om programmering av styrsystem, felsökning, kvalitetssystem och processer inom industrin. Dessutom kommer du att ha kunskap om att leda projekt och samarbeta med andra men även att vidhålla de säkerhetsregler som gäller på en industri.Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 405 Yh-poäng, 2 år.Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete
LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Kurser: Teoretiska kurser som finns på fler program Fysik 1, 150p --- Eller --- El- och enerigprogrammet Ellära 1, 100p

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Automationsingenjör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Automationsingenjör, fyll i följande uppgifter: