Visa allastudier.se som: Mobil

Elektronikingenjör

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Eskilstuna
435 yh

Videoreportage

Teknikhögskolan

Elektronikingenjör

Bli elektronikingenjör!
Efterfrågan på ingenjörer och tekniker inom elektroteknik väntas vara mycket stor de närmaste åren. Läget inom industrin är starkare än normalt och arbetsmarknaden påverkas även positivt av den tekniska och digitala utvecklingen tillsammans med ökande krav på en hållbar utveckling.

Elektronik förbättrar och förnyar processer och tillverkning samt produkter och tjänster inom i stort sett alla områden. Som elektronikingenjör arbetar du med att projektera, konstruera, prova, driva och underhålla elektrotekniska system. Du kan arbeta med både hård- och mjukvara samt diverse teknikprojekt. Det är du som har förståelsen för hur elektronik fungerar och hur den kan utvecklas för att bli ännu bättre, så att man exempelvis kan skapa ännu mer effektiva och bättre produkter.

Vad kan jag arbeta som efter examen?
Efter genomförd utbildning kan du arbeta inom nästan alla tekniska branscher, i både offentlig och privat sektor. Några områden du kan arbeta inom är elektronik, elkraft, kommunikation, rymdteknik, försvar, medicinsk teknik, fordon och IT. Exempel på yrkesroller:
• Elektronikingenjör
• Mönsterkonstruktör
• Hårdvaruutvecklare
• Testingenjör
• Produktsättare

Utbildningens mål
Efter utbildningen har du specialiserad kunskap och färdigheter, teoretiska och praktiska, inom bland annat ellära, elektronik, styrsystem och reglerteknik. Du kommer exempelvis att kunna arbeta med att programmera och driftsätta elektroniksystem och att felsöka, testa och utföra underhåll av elektronikprodukter. Du lär dig också att arbeta i projektform och att lösa och kommunicera sammansatta problem inom elektronikprojekt, programmering, styrsystem och reglerteknik.

Utbildningsform: Yrkeshögskoleutbildning, 435 Yh-poäng, 2 år.
Studiefart: Utbildningen bedrivs på 100 %.

LIA - lärande i arbete
LIA (lärande i arbete) är den praktiska delen av utbildningen som är förlagd på en arbetsplats. Den är ofta uppdelad i flera perioder under studietiden. Det är en utmärkt chans att omsätta din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Det är även ett tillfälle att knyta kontakter och utöka ditt nätverk inom branschen. Efter avslutad utbildning får många av våra studerande erbjudande om anställning på de företag där de har gjort sin LIA.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande: 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning. 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1. 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning. 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Förutom detta ställs följande krav: Kurser: Teoretiska kurser som finns på fler program Ellära 1, 100 p alt Praktisk ellära 100 p OCH Mekatronik 1, 100 p alt Elektromekanik 1, 100 p alt Elektronik och mikrodatorteknik 100 p Matematik 2, 100p

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Elektronikingenjör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Elektronikingenjör, fyll i följande uppgifter: