Visa allastudier.se som: Mobil

Begränsad auktorisation B

Teknikutbildarna
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Längd 200 poäng
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Begränsad auktorisation B

Distansutbildning

Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen för B Begränsad auktorisation. B Begränsad auktorisation hette tidigare Begränsad Behörighet BB1.

För att på egen hand få utföra arbeten inom det starkströmstekniska området krävs som bekant elbehörighet. Den behörigheten finns i olika nivåer och därmed olikartade krav på teoretiska och praktiska kunskaper. Den myndighet som reglerar dessa frågor är Elsäkerhetsverket. B Begränsad auktorisation ger dig rätt att utföra installationsarbete på lågspänningsanläggningar och i befintlig gruppledning. Dessutom får du koppla loss och ansluta elektrisk lågspänningsutrustning till gruppledning.

För den här behörigheten har vi ett utbildningspaket som omfattar de kurser som Elsäkerhetsverket kräver som teoretisk kompetens. För att erhålla behörigheten krävs dessutom två års allsidig praktik från elarbeten av de slag som behörigheten avser under en behörig elinstallatörs överinseende. Du kan arbeta parallellt med studierna.

Eleven läser kurserna som distansstudier, gör sina delprover hemma över internet. Det är 2 laborationsveckor, spritt över studieperioden där eleven ska vara på plats i vår skolverksamhet i Sundsvall för de lärarledda teoretiska och praktiska genomgångarna samt slutprov.

Av studieplaneringen framgår när träffarna är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Antalet poäng för den teoretiska delen för Begränsad behörighet är 200 poäng, det är 10 veckors studier vid 20 timmars studier i veckan.

Betyg

Betyg anges fr o m 1 juli 2012 med A-F för elektrikerkurserna. Efter godkänt prov erhålles nationellt betyg som utfärdas av Vuxenutbildningen.

Övrig information

Önskar du ytterligare information och prisuppgift är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-122 18 00.

För att kunna söka studiestöd/studiemedel för utbildningen så skall du vara inskriven i den Kommunala Vuxenutbildningen. För mer information hur du ansöker om Yrkesvux, kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Är du arbetslös och uppbär A-kassa och vill studera, kontakta din A-kassa och kontrollera vilka möjligheter det finns till distansstudier.

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna är en av Sveriges bredaste och mest erfarna utbildare inriktad mot teknikföretag. Vi har lärarledd utbildning och e-learning inom arbetsmiljö, elektrikerutbildning, elsäkerhet, elbehörighet, automation, ekonomi/projekt, energi/fastighet, materialhantering, mätteknik/ritningsläsning och underhåll/produktion....


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Begränsad auktorisation B
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TeknikutbildarnaGör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Begränsad auktorisation B från Teknikutbildarna, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Begränsad auktorisation B

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: