Visa allastudier.se som: Mobil

Industrielektriker

Teknikutbildarna
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1500 poäng
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande - Distans

Industrielektriker

Distansutbildning
Som industrielektriker/automationstekniker installerar och monterar du el- och automationsutrustning t ex styr- och reglersystem.

Andra vanliga arbetsuppgifter för en industrielektriker är service, underhåll samt idrifttagning av el- och automatikutrustningar. Du kan vara anställd i ett industriföretag eller i ett installation-/serviceföretag och utföra uppdrag på industrier, offentliga byggnader/anläggningar.

Utbildningen till industrielektriker kan också ses som kompetensutveckling av redan utbildade installationselektriker som behöver bredda sitt kompetensområde.

Utbildningen
Du läser på distans, alltså hemifrån med allt stöd från oss. Det ingår 6 laborationstillfällen då du kommer till oss för att gå igenom teorin, göra praktiska övningar och slutprov i respektive ämne. Om du arbetar parallellt med studierna så kan du läsa på deltid, du bestämmer själv takten. Det ingår också en företagsförlagd del av utbildningen, 8 veckor, som man normalt gör hos företag på hemorten.

Har du tidigare läst något/några ämnen från elprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker.

Endast ett certifikat, "Elektriker", utfärdas i och med de nya gemensamma branschkraven fr o m hösten 2007.

Förkunskaper

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5 och Matematik 1. Ingen tidigare yrkeserfarenhet krävs. Utbildningen genomförs som en distansutbildning med 6 lärarledda laborationstillfällen. Utbildningens längd är 1500 poäng.

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna är en av Sveriges bredaste och mest erfarna utbildare inriktad mot teknikföretag. Vi har lärarledd utbildning och e-learning inom arbetsmiljö, elektrikerutbildning, elsäkerhet, elbehörighet, automation, ekonomi/projekt, energi/fastighet, materialhantering, mätteknik/ritningsläsning och underhåll/produktion....


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Industrielektriker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TeknikutbildarnaGör en intresseanmälan

För att beställa information om Industrielektriker, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön