Visa allastudier.se som: Mobil

Lic. Medicinsk Tränare

The Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
300 timmar
Heltid/Deltid
49 500 SEK inkl. moms

Videoreportage

medicinsk- tränare

Lic. Medicinsk Tränare

Lic. Medicinsk Tränare

Utbildningen Lic. Medicinsk tränare ger dig som personlig tränare kompetens att träna människor som har fått en diagnos av sjukvården.

För att kunna träna dessa patienter krävs utökad kunskap och mer djupgående metoder. Som Lic. Medicinsk Tränare möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar och stressrelaterade problem. Du arbetar med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen.

På så sätt kan du i din yrkesroll som personlig tränare bidra till högre livskvalité för många människor. Din samverkan med andra professioner blir viktig för att få rätt underlag till träningen och för att kunna slussa kunden vidare vid behov av andra kompetenser.

Målgrupp

  • Utbildningen till Lic. Medicinsk Tränare är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande. 
  • Utbildningen vänder sig också till dig som är fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din kompetens inom träning.

Utbildningsmaterial
Tillgång till The Academys utbildningsportal My School där du hittar schema, utbildningsinformation, repetitionsuppgifter inom anatomi, fysiologi, träningslära, onlinestudier och dina utbildningsintyg. 

Varför välja The Academy?

Bli licensierad

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med branscher

Förkunskaper

Förkunskapskrav

Utbildad personlig tränare eller liknande yrken med vana av individuell träning. 

Omfattning

Omfattning

  • Utbildningen omfattar totalt 300 timmar varav 10 lärarledda dagar i fysiskt klassrum och 4 lärarledda dagar i digitalt klassrum (dag 3, 10, 11, 12)

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader.

Innehåll

Fysiologiska grunder för individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Övergripande grunder för praktisk tillämpning av individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Att individanpassa, planera, genomföra och utvärdera fysisk träning för att förebygga och motverka:

• Stressrelaterade sjukdomar

• Sjukdomar i rörelseapparaten

• Hjärt-kärlsjukdomar

• Metabola sjukdomar

• Åldersrelaterade sjukdomar
• Strategier och metoder för informationssökning och kritisk analys av information inom området individanpassad medicinsk träning.

Reportage

Därför valde jag The Academy: Elin Andersson

Det bästa har definitivt varit att stöta på så många fantastiska människor. Klasskamrater med brinnande intressen och ambitioner, och mycket kompetenta, kunniga och stöttande lärare!Att jobba som PT på SATS!

Mikael Wedin är PT-Specialist på SATS. Vi satte oss ned med honom och tog upp de frågor som många nyexaminerade Personliga Tränare vill ha svar på.  Sociala medier

The Academy

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet, omväxlande arbetsuppgifter och positiva människor – det finns många anledningar att välja ett yrke inom träning och hälsa idag. Det märks på utbildningsorganisationen...


Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lic. Medicinsk Tränare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

The Academy

Norrbyvägen 32
168 69 Bromma

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lic. Medicinsk Tränare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lic. Medicinsk Tränare från The Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön