Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän förberedande kurs

Tollare folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Nacka
19 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: januari 2021 - Nacka

Allmän förberedande kurs

Kom igång med dina studier

Om du har varit borta från studier en tid och vill ha en mjukstart för att på sikt läsa in din högskolebehörighet, då ska du söka Allmänförberedande kurs. Det är en introduktion och förberedelse för att kunna fortsätta på Allmän kurs.

Under kursen arbetar vi med att komma igång med studier och studieteknik i vår egen takt. Mycket fokus ligger på läsning och studievanor, varvat med gruppövningar och studiebesök. Vissa ämnen och moment kommer ske tillsammans med andra klasser på Allmän kurs, detta för att deltagarna ska integreras på skolan.

Kursen kommer att formas utifrån dina och gruppens intressen, behov och förutsättningar. Det kommer finnas möjlighet att tillgodogöra sig vissa ämnesbehörigheter under kursens gång och intyg kommer då att utfärdas.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas du och de övriga deltagarna ha reflekterat kring era studievanor, sin inlärningsstil och det egna ansvaret i studierna. Målet är att ni ska förbättra er studievana, öka er självkännedom och ges möjlighet att utveckla personliga strategier för att på bästa sätt tillgodogöra dig och strukturera framtida vidare studier.

Så ansöker du

Vem kan söka?

Inga förkunskaper krävs, men du måste fylla lägst 18 år under 2020.

Ansökan

Du kan förbereda dig genom att scanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Kursinnehåll

  • Svenska med fokus på läsning, skrivande och muntlig framställan
  • Engelska
  • Matematik
  • Studieteknik

Kostnader

Du betalar under din utbildningstid här på Tollare folkhögskola 700 kr för terminen för studiebesök, kopior, kursmaterial, särskilda arrangemang på Tollare och elevförsäkring. Kostnad för böcker tillkommer. Det finns möjlighet att köpa lunchkuponger i skolrestaurangen. Om du hyr ett rum på skolans internatboende tillkommer en hyreskostnad.

Själva undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola

Studera i herrgårdsmiljö på Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola ligger i härlig herrgårdsmiljö på Värmdö, en mil öster om Stockholm. Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall, fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana. Tollare...


Läs mer om Tollare folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Tollare folkhögskola

Tollare Folkhögskola
132 42 Saltsjö-Boo

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän förberedande kurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: