Visa allastudier.se som: Mobil

Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Tollare folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
9 veckor
Deltid
Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv.Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorerl öper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en enkel hemuppgift som du skickar till din lärare på mejl. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 3 mars kl. 09:00-15:00(lunch och fika ingår på Tollareträffen.) Övriga träffar gör vi fotopromenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. I samband med våra promenader gör vi även besök på ett fik för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat bekostar du själv och frivilligt.) Vi träffas varje tisdag kl. 10:00-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. (Påsklovsveckan(v.15) är det en läsuppgift istället för träff med fotouppgift.) Kursen avslutas med ett fotoprojekt där du fotograferar ett antal bilder på egen hand utifrån ett tema (5 maj har ni en projektdag på egen hand.) Tillsammans tittar vi på era bilder under en avslutande träff på Tollare folkhögskola tisdagen den 19 maj kl. 10:00-ca. 15:00(lunch och fika ingår på Tollareträffen.) Vi besöker även Fotografiska tisdagen den 12 maj (inträde till Fotografiska ingår.)

Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotografering utifrån olika övningar. Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Så ansöker du

I ansökan ska du bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs. Det finns också möjlighet att skanna in sina gamla betyg, men det är inget krav.

Kostnader

Du betalar 700 kr för denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det fika och lunch på träffarna 19 maj och 3 mars då vi träffas på Tollare folkhögskola.

Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola

Studera i herrgårdsmiljö på Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola ligger i härlig herrgårdsmiljö på Värmdö, en mil öster om Stockholm. Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall, fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana. Tollare...


Läs mer om Tollare folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Tollare folkhögskola

Tollare Folkhögskola
132 42 Saltsjö-Boo

Recensioner

Det finns inga recensioner för Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: