Visa allastudier.se som: Mobil

Perenner & sommarblommor

Trädgårdsakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Perenner & sommarblommor

Växtkännedom steg 3

Perenner & sommarblommor vänder sig till dig som behöver kunna känna igen och använda ett grundsortiment av perenner och sommarblommor i ditt arbete. Perennrabatter och sommarblommor används där man önskar sig lång blomningstid. I krukor, som blickfång eller som marktäckare under buskar och träd. Med kunskap om ett grundsortiment av perenner och sommarblommor kan du skapa vackra och frodiga växtkompositioner med lång blomningstid. Kursen ger dig möjlighet till yrkesbevis i växtkännedom och kan läsas som fristående kurs men ingår även i vår utbildning till diplomerad trädgårdsarkitekt.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om perenners och sommarblommors växtplats och skötsel. Du lär dig känna igen och identifiera ett bassortiment bestående av 50 perenner och 30 sommarblommor med svenskt och vetenskapligt växtnamn. Vi går igenom växtplatsens betydelse för val av arter och sorter, val av planteringsavstånd, planteringstidpunkt, förberedelser inför plantering och den fortsatta skötseln för bästa etablering och livskraft. Kursen omfattar också vilka kvalitetsbegrepp som gäller för perenner och sommarblommor. I den avslutande delen av kursen får du öva dig i att göra planteringsförslag med hänsyn till blomningstider, färg, form, ståndort och ekonomi.

Kursen läses på distans samt under en dag ute i fält med föredrag och växtvandring.

Trädgårdsakademin

Letar du trädgårdsutbildning? Behöver du fortbildning? Har du kanske tankar på att ta ett första steg mot att omskola dig från en annan bransch? Eller har du bara lust att lära dig mer om trädgård? Då är våra trädgårdsutbildningar något...


Läs mer om Trädgårdsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Perenner & sommarblommor
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Trädgårdsakademin

Gisela Trapps väg 11
254 37 Helsingborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Perenner & sommarblommor

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Perenner & sommarblommor från Trädgårdsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön