Visa allastudier.se som: Mobil

PT-utbildning med praktik och olika inriktningar

Tränarakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
12 veckor
Deltid

Videoreportage

PT-utbildning

PT-utbildning med praktik och olika inriktningar

PT-utbildningen som ger dig licensen och förmågorna du behöver för att arbeta digitalt, på gym och mot företag

Som enda PT-utbildning i Sverige kan vi erbjuda dig både internationell ackreditering och nationell (Frisklicens) i kombination med riktig praktik på Sveriges ledande träningsanläggning. En kombination som gör att du efter dina studier kommer ha både kunskaperna och det praktiska kunnandet som krävs för att arbeta framgångsrik som PT och tränare.

Något som också våra tidigare studenter är ett levande bevis för med anställningar och uppdrag åt bl.a. SATS, Actic, Nordic Wellness, TV4, SVT, och Allsvenskan - för att bara nämna några arbetsplatser där våra tränare verkar.

Utbilda dig på Sveriges ledande centrum för tränarutveckling

När du går vår PT-utbildning gör du det på Sveriges modernaste utvecklingscentrum för hälsa och idrott på Bosön (boson.se). En plats som fostrat många av våra mest folkkära och framgångsrika idrottare och tränare. Förutom en utbildningsmiljö som ger dig tillgång till lokaler och utrustning i världsklass erbjuder anläggningen dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Du blir mer än bara ”PT”

Mer än “PT” är vårt motto under PT- och tränarutbildningen och innebär att du efter utbildningen kommer vara redo att möta både dagens och framtidens krav på tränarrollen. 

För att bli framgångsrik som den moderna tränaren behöver du förutom gedigna tränarkunskaper också ha förmågan att individanpassa träningen, motivera dina kunder, utveckla tjänster och att kunna träna kunder både utomhus, online och i gymmiljö. Kunskaper och förmågor som du kommer få lära dig och praktisera tillsammans med vårt erfarna lärarteam online och under utbildningen på Bosön.

Praktik

Redan 300 år f.Kr lärde Aristoteles oss människor att praktik är en nyckel till framgång. Tack vare många vetenskapliga studier kan vi idag med säkerhet säga att utförande är avgörande för vår förmåga att ta till oss nya kunskaper.

När du går vår utbildning kan du därför se fram emot en pedagogik som vilar på en tydlig koppling mellan teori och praktisk undervisning. Detta innebär konkret att du får praktisera dina kunskaper tillsammans med våra lärare, i grupp och tillsammans med riktiga kunder både på Bosön och på Sveriges största träningskedja.

Som enda PT-utbildare ger vi dig också fortsatt stöd och tillgång till nätverkande även efter din avslutade PT-utbildning. Vilket bland annat innebär att du blir en del av Sveriges snabbast växande community för tränare.

Upplägg

Grunder via flexibla onlinestudier

Du startar dina studier med att bygga en gedigen och holistisk förståelse för grunderna inom träning och hälsa via vår utbildningsapp, kunskaper som sedan fördjupas med lärarledd undervisning. 

Etablera praktiska förmågor

Du får lära dig olika träningsmetoder och att översätta dina teoretiska kunskaper till olika förmågor. Detta görs genom ett aktivt lärande och vägledning från vårt lärarteam ute på Bosön.

Bygg praktisk erfarenhet

Att coacha och träna andra är ett hantverk. Under utbildningen läggs stort fokus på träning av andra studenter och riktiga kunder. Praktiserandet sker med pedagogisk vägledning ute på Bosön varvat med teoretisk förankring.

Lär dig individanpassa

Du lär dig att applicera praktiska och teoretiska kunskaper mot många olika typer av kunder och kundbehov. Du lär dig också att genomföra träningspass och skapa träningsupplägg för den unika klienten framför dig.

Bygg unik spetskunskap (valbart)

Under denna del av utbildningen kommer du att bygga unika spetskunskaper inom ett område som du själv brinner för. Du kan välja mellan tre olika inriktningar:  PT med styrke- och mobilitetsprofil, PT med hälso- och coachingprofil, PT med kondition- och uthållighetsprofil.

Nätverka och utveckla dina kunskaper

Vi går ett steg längre för att förbereda dig för arbete och se till att du lyckas med PT-yrket. Under vårt utvecklingsprogram som fortsätter efter din utbildning får du tillgång till nätverksträffar, vägledning kring dina klientcase och support för att komma igång med yrket.

Inriktningar

PT med styrke- och mobilitetsprofil

Under den här specialiseringen kommer vårt kompetensteam inom styrke- och fysträning lära dig träna klienter mot ökad fysisk kapacitet på ett individanpassat och resultatgivande sätt. Efter genomförd utbildning kommer du ha de förmågor som krävs för att bygga övningar och coacha framgångsrikt inom styrke- och rörlighetsträning.

PT med kondition- och uthållighetsprofil

Under den här specialiseringen kommer vårt kompetensteam inom kondition- och uthållighet lära dig träna klienter mot olika konditionsinriktade mål på ett resultatgivande sätt. Efter genomförd utbildning kommer du ha verktygen och den förståelse som krävs för att skapa bättre kondition och för att utveckla dina kunder inom löpning, OCR och klassiker sporterna.

PT med hälso- och coachingprofil

Under den här specialiseringen kommer vårt kompetensteam inom hälsa och livsstilsförändring lära dig att träna klienter mot olika hälsorelaterade mål på ett resultatgivande sätt. Efter genomförd utbildning kommer du ha verktygen och den förståelse som krävs för att öka dina kunders mental kapacitet och för att skapa generell beteendeförändring och hälsosammare konditionsnivåer.

Examen & Intyg

Att du har rätt licens efter din utbildning är otroligt viktigt för dina möjligheter att få anställning efter din utbildning. Vår PT- och tränarutbildning ger dig både internationell licens via Europé Active och nationell Frisk Licens. Frisk är sedan 2020 ett krav hos de större arbetsgivarna som ex. SATS, Actic och Nordic Wellness.   

Kostnader

Från 55 000 kr

Eller från 2330 kr per månad i 24 månader (räntefritt)

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig:

  • som vill ha de senaste och mest uppdaterade kunskaperna inom träning, kost och coaching
  • som lär dig bäst genom att “göra” d.v.s. du lär dig bäst när du får praktisera det teoretiska du lärt dig
  • som är beredd att helhjärtat investera i dig själv för att framgångsrikt kunna arbeta med träning mot privatpersoner, grupper, företag och föreningar
  • som vill ha licenserna som krävs för att kunna arbeta på det största anläggningarna i Sverige
  • som förutom att kunna arbeta på gym även vill kunna träna kunder och företag utomhus, online och i grupp

PT-utbildning

163h lärarlett på Bosön och 70h digitala föreläsningar + självstudier och hemuppgifter via Tränarakademins app

Extra för specialisering

48h lärarlett på Bosön och 8h digitala föreläsningar + självstudier

Tränarakademin

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

Tränarakademin är en skola där passionerade människor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som tränare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom träning, idrott och hälsa med lång erfarenhet från fältet. Forskare och praktiker...


Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar

Gratis informations- och kunskapsträff kring tränar och pt-yrket

Gratis webinar

Nyfiken på PT-yrket? Då är du välkommen att delta på vår digitala informations- och kunskapsträff kring tränar och pt-yrket.

Under träffarna som sker löpande kommer du få ta del av våra erfarenheter från PT och tränaryrket samt få titta på hur några tidigare studenter förverkligat deras tränardrömmar.
Vi kommer också visa dig hur du kan komma igång och arbeta som tränare samt hur du kan bli tränaren som sticker ut från mängden. Givetvis finns vi också tillgängliga för att svara på dina frågor om yrket och utbildningen.

Boka din plats gratis idag: https://tranarakademin.se/webinar-framgangsrik-pt/ 

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om PT-utbildning med praktik och olika inriktningar
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Tränarakademin

Hälsingegatan 49
11331 stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 14 recensioner.

Erika A
Påbörjade först en online PT utbildning men insåg att den begränsade pratiken gjorde att jag gick miste om många viktiga kunskaper + att jag ville ha frisklicensen för att kunna få arbeta på de störe anläggningarna. Hörde om Tränarakademin via en bekant och fastnade för deras PT-utbildning på Bosön. Idag är jag nöjd med skiftet och har precis ...
Visa hela
Mattias W
Bra utbildning med fantastiska lärare, att utbildningen är på Bosön är ett extra plus. Kan rekommendera denna utbildning till alla som tänker bli tränare.
Elisabeth F
Jag gick grundkurs PT Tränare. Så proffsigt upplägg superkunniga föreläsare. Så otroligt tacksam att jag haft möjligheten att gå denna utbildning. Blev så inspirerad att jag även bokat in mig på fördjupningskurserna Endurance och även styrkekursen i Januari. Perfekt kombination med online föreläsningar, föreläsningar på plats på Bosön och även m...
Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 14 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen PT-utbildning med praktik och olika inriktningar från Tränarakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön