Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionstekniker

TUC
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Linköping
400 yh-poäng
Heltid

Produktionstekniker

Produktionstekniker

Har du intresse för teknik, vill arbeta med människor och är lösningsfokuserad? Utbilda dig till produktionstekniker och du har ett kreativt yrke fyllt av spännande utmaningar. I ditt arbete ser du helheten i produktionskedjan och optimerar materialflödet i tillverkningsprocessen. Ditt mål är att produktionen ska löpa så smidigt och effektivt som möjligt och du arbetar mestadels teoretiskt men även praktiskt.

Vad arbetar du med?

I ditt yrke arbetar du inom tillverkningsindustrin, allt från livsmedelsindustrin och medicinsk teknik till verkstads- och träindustrin. Du är länken mellan operatörerna på golvet och produktionschefen. Med hjälp av de olika verktyg och hjälpmedel som finns inom IT medverkar du till att utveckla, förbättra och effektivisera produktionsprocessen. Du kan också jobba med teknisk support, kostnadskalkyler eller produktionsanpassning av produkter.

I din yrkesroll granskar du arbetsinstruktioner, beredningar och balanseringar så att de uppfyller de krav som finns för standardiserat arbete. Du har kunskap om produktionssystemets och värdekedjans utveckling med hjälp av metoder och verktyg relaterad till Lean (inriktad produktionsekonomi). Systematiskt miljö- och hållbarhetsarbete blir viktigare och viktigare. Du har därför kunskap om de ansvarsprinciper, riktlinjer och verktyg som allt fler företag tillämpar i sin strävan efter en hållbar framtid.

Förkunskaper

Särskilda förkunskaper:

godkänt betyg i kurserna

  • Matematik 2
  • Industritekniska processer 1
  • Produktionskunskap 1
  • Produktionsutrustning 1

från Industritekniska programmet
eller

  • Matematik 2
  • Produktionskunskap 1
  • Produktionsutrustning 1
  • Industritekniska processer 1

från Teknikprogrammet

Urvalet baseras på betyg eller motsvarande.

Du vet väl att det finns möjlighet att gå en behörighetsgivande förutbildning om du saknar de särskilda förkunskaperna till den här utbildningen?

Du ansöker som vanligt, och saknar du någon av förkunskaperna kommer vi att kontakta dig efter att ansökan har stängt. Förutbildningen ges på distans under 4 veckor från och med den 9 november. OBS! Antalet platser till förutbildningen är begränsade, men blir du antagen och får godkänt betyg så garanterar du att bli erbjuden en plats till utbildningen.

TUC

TUC Yrkeshögskola Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära...


Läs mer om TUC och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionstekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

TUC

Gamla Tanneforsvägen 17C
Linköping

Recensioner

Det finns inga recensioner för Produktionstekniker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionstekniker från TUC, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön