Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Anställningsavtalets rättsliga reglering

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Umeå

Anställningsavtalets rättsliga reglering

Kursen innebär en fördjupning inom de delar av arbetsrätten som rör det enskilda anställningsavtalet (individuell arbetsrätt). Frågor som behandlas är bl.a. anställningsavtalets innehåll (privat och offentlig sektor), omreglering av anställningsvillkor, anställningsavtalet vid verksamhetsövergång och lojalitetsplikt, yttrandefrihet samt integritet. Arbetsrättens förhållande till den allmänna avtalsrätten och relationen till den europeiska sysselsättningspolitiken är andra frågor som behandlas på kursen.

Förkunskaper

Univ: Minst 90 hp i ett samhällsvetenskapligt huvudområde vari ingår självständigt arbete om minst 15 hp och Arbetsrätt 15 hp (kan ingå i 90 hp rättsvetenskap) eller 120 hp inom personalvetarprogrammet vari ska ingå kursen Arbetsrätt för personalvetare, 15 hp eller 120 hp inom ramen för juristprogrammet vari ska ingå godkänt resultat för kursen T 2 - Civilrätt, 30 hp, eller motsvarande. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Anställningsavtalets rättsliga reglering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön