Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Arbetsterapi: Arbetsförmåga och rehabilitering till arbetslivet

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Arbetsterapi: Arbetsförmåga och rehabilitering till arbetslivet

Kursen riktar sig till rehabiliteringskoordinatorer inom hälso- och sjukvård och företagshälsovård, samt till personer som vill fördjupa sin kunskap och praktiska färdighet i rehabilitering för återgång i arbete.

Kursen belyser människors möjligheter att delta i arbetslivet och olika perspektiv på arbetsförmåga, rehabilitering och anpassning av arbete, försäkringsmedicinska aspekter samt koordinering och samverkan mellan olika aktörer. Kontextuella faktorer av betydelse kommer också att behandlas, exempelvis organisationsstruktur, hot och våld samt genus.

Studierna kännetecknas av aktivt kunskapssökande, problemlösning och reflektion utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt, individuellt och i grupp. Undervisningen är nätbaserat. Närvaro och aktivt deltagande vid seminarier är obligatoriskt. Då kursen är nätburen ska studenten ha tillgång till dator med web kamera, headset med mikrofon samt internetuppkoppling.

Kursen går som distanskurs på halvfart med 6 nätträffar varav 3 är obligatoriska (examinationer). Kursen kan ingå i Masterexamen i arbetsterapi.

Förkunskaper

Utbildning om minst 180 hp som arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, psykolog, socionom eller motsvarande inom området rehabilitering inom arbetslivet. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Arbetsterapi: Arbetsförmåga och rehabilitering till arbetslivet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön