Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Bioenergi

Kursen behandlar olika typer av bioenergi ur ett råvaruperspektiv. Först behandlas växtens interna energi reaktioner. Sedan behandlas energiinnehåll i råvaror som kan användas inom bioenergisektorn såsom energiskog och energigrödor. Vidare ingår avfall från skogsbruk, jordbruk och reningsverk, samt biprodukter från skogs- och jordbruk. Sist behandlas omvandling av råvaror genom produktion av biogas och etanol. Temalaborationer rörande växtens interna energi reaktioner, energiinnehåll i råvaror samt produktion av exempelvis etanol eller biogas behandlas också på kursen. Såväl muntlig som skriftlig presentationsteknik och ett forskarförberedande arbetssätt introduceras också. Kursen avslutas med en skriftlig examen av teoridelen samt en skriftlig och muntlig redovisning av temalaborationerna. 

Förkunskaper

Minst 90 hp varav Energiteknisk biologi 7,5 hp, Energiteknisk kemi 15 hp, Tillämpad termodynamik 6 hp eller motsvarande kunskaper. En A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Bioenergi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: