Visa allastudier.se som: Mobil

Datakommunikation och datornät

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Datakommunikation och datornät

Kursen inleds med att ge en grundläggande förståelse för begreppen adressering och dataöverföring. Vidare ges en introduktion till Internet, inbegripet både datornät och datakommunikation. De grundläggande begreppen som lagerkonceptet, protokollstacken, och dess kommunikation behandlas. I detta moment är fokus på de fyra viktigaste lagren; applikation-, transport-, nätverk-, och länklagret. En orientering i trådlösa nät, mobilitet och datorsäkerhet ingår också.På kursen ingår ett antal obligatoriska inlämningsuppgifter. Man arbetar praktiskt i programspråket C med bland annat sockets och trådar. En väsentlig del av arbetet består av design av en tillämpning och testning av denna.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 60 hp i huvudområdet datavetenskap eller 2 års studier (120hp)  i båda fallen inkluderande kurserna1) Datastrukturer och algoritmer (C) (5DV149) eller DV2: Algoritmer och problemlösning (5DV169/5DV161) och2) Systemnära programmering (5DV088)eller motsvarande kunskaper.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Datakommunikation och datornät

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: