Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Datormoln

Syftet med kursen är att förbereda studenterna för det snabbt föränderliga området cloud computing (datormoln),förbereda dem inte bara för det jobb som de kommer att ha efter examen, men också det arbete som de kommer att ha iframtiden. Som ett resultat, kommer kursen förutom att behandla området cloud computing, också att lära ut hur man lärsig och hålla sig uppdaterad med teori och teknik inom området för cloud computing.Kursen består av två moment:Moment 1, seminarier, 4.5 högskolepoängMomentet behandlar såväl teoretiska modeller och definitioner som praktiska aspekter av datormoln, inklusive grundernainom datacenter, hårdvara och operativsystemsvirtualisering. Momentet behandlar också hur man designar ochimplementerar applikationer som är skalbara, robusta och elastiska.Moment 2, praktik, 3 högskolepoängDetta moment fördjupar den kunskap som förvärvats i seminariedelen genom att tillämpa den i relevanta verkligasituationer. Denna del består av en enda obligatorisk uppgift.

Förkunskaper

Univ:För tillträde till kursen krävs 90 hp avklarade studier varav 60 hp i huvudområdet datavetenskap eller 2 års avklarade studier (120hp) inom ett studieprogram, i båda fallen inkluderande en kurs på avancerad nivå inom distribuerade system (tex 5DV186) eller motsvarande kunskaper.Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier samt Engelska A/5. Krav på svenska gäller endast om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Datormoln

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: