Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Design av interaktiva AI-system

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Umeå

Design av interaktiva AI-system

Denna kurs på avancerad nivå syftar till att fördjupa kunskaper och färdigheter i dels designmetodik för ansvarsfull utveckling av interaktiva, intelligenta system och miljöer med fokus på människo-centrerad artificiell intelligens (AI), och dels i teorier för människa-datorinteraktion (MDI) och ny teknologi för att interagera och samarbeta med intelligenta mjukvaruagenter och miljöer. Kursen bygger på forskning och teoribildning i gränssnittet mellan AI och MDI, med särskilt fokus på socio-tekniska system som innefattar AI, människa-AI-samarbete och relaterade etiska och sociala aspekter. Några centrala frågeställningar som kommer att behandlas under kursen är följande:- Hur kommer vi att samarbeta med AI-system i framtiden?- Vad händer med kontroll och autonomi när systemet lär sig och ändrar beteende över tid?- Hur designar vi ett interaktivt, intelligent system på ett sådant sätt så att vi bygger in i systemet mekanismer som väger samman olika intressenters värderingar i multikulturella kontexter (t.ex. moral och etik); samt förklarar sitt resonerande och garanterar transparens?- Hur möjliggör vi en kontinuerlig, ansvarsfull och deltagande designprocess under både utveckling och användande av socialt intelligenta system som samarbetar med människan? 

Förkunskaper

Minst 90 hp varav 60 hp datavetenskap eller 120 hp inom ett program. Minst 15 hp artificiell intelligens varav 7,5 hp på avancerad nivå. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Design av interaktiva AI-system

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön