Digital kompetens och lärande II

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Digital kompetens och lärande II

Kursens mål är att den studerande ska tillägna sig en digital kompetens som rymmer kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som stödjer arbetet med digitalisering och digitala verktyg i pedagogisk verksamhet. Kursen riktar sig i första hand till dig som arbetar med digitalisering av utbildning i grundskola och gymnasium, exempelvis i egenskap av lärare, IT-pedagog eller skolledare. Kursen har en tydlig koppling till Skolverkets nationella strategier för skolans digitalisering 2017-2022. 

I kursen behandlas förebyggande arbete för barns och ungas användning av samtida lärmiljöer i relation till trygga lärmiljöer, mobbning, kränkande handlingar och genus, programmering som ett inslag i undervisning, dagens och framtidens IT i förhållande till skolan, fortbildning om IT och lärande, införandestrategier av IT-stöd i skolan och hur och varför digitaliseringen påverkar skolan och klassrumspraktiken. Kursen avslutas med en scenariouppgift där du får välja någon av dessa aspekter att fördjupa dig i och bearbeta utifrån din egen praktik.

Förkunskaper

Godkänd kurs Digital kompetens och lärande I eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digital kompetens och lärande II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön