Visa allastudier.se som: Mobil

Digitala verktyg i Slöjd

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Digitala verktyg i Slöjd

Målsättningen med kursen är att öka förståelsen och beredskapen för att arbeta med slöjdens digitala verktyg.Då digitalisering har blivit en realitet i slöjdämnets styrdokument erbjuder vi en kurs där du får läsa om, testa och diskutera förutsättningar för digitala verktyg såsom exempelvis CNC-fräs, laserskärare och 3d-skrivare. Inledningsvis designar och förbereder du digitala filer i vektorbaserade programvaror. Under träffen arbetar vi med digitalt styrd bearbetning i trä och kompletterande material i ett Fablab. Detta ligger till grund för analyser och diskussioner om implementering av digitala tekniker i slöjdämnet.Kursen vänder sig till verksamma slöjdlärare.

Förkunskaper

Lärarexamen (lärare i grundskolan, ämneslärare 7-9 eller gymnasieskolan eller lärarexamen yrkeslärare, grundlärare fritidshem eller fritidspedagog) med 30 hp inom ämnesområdena: trä- och metall slöjd, textil slöjd, teknik eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digitala verktyg i Slöjd

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön