Visa allastudier.se som: Mobil

Engelska, Examensarbete med litteraturvetenskaplig inriktning för masterexamen

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans
Sista ansökan: 2022-10-16

Engelska, Examensarbete med litteraturvetenskaplig inriktning för masterexamen

Kursen innebär ett systematiskt studium av en specifik litteraturvetenskaplig frågeställning och omfattar ämnesval, planering, genomförande samt dokumentation. Redovisning av detta sker i form av en uppsats om ca 15000 ord med tillämpning av allmänt vedertagna forskningsprinciper för innehåll och teknisk utformning. Arbetet förutsätter studier av teorier och tidigare nationell och internationell forskning inom det valda problemområdet. Den innefattar även källkritiska överväganden samt orientering i internationell forskning och litteratur. I kursen ingår även att ge respons på andra studenters uppsatser. Ämnesvalet sker i samråd med handledare.I kursen ingår tre obligatoriska seminarier. Deltagande kan ske via internet, dock rekommenderas fysisk närvaro vid slutseminarium.

Förkunskaper

Univ: 90 högskolepoäng i engelska på grundnivå samt Litteraturvetenskaplig teori och metod, 15 hp, och kurser i huvudområdet motsvarande 15 högskolepoäng på avancerad nivå, eller motsvarande. För tillträde till kursen måste samtliga 120 högskolepoäng vara helt avklarade. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Engelska, Examensarbete med litteraturvetenskaplig inriktning för masterexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön