Visa allastudier.se som: Mobil

Examensarbete för masterexamen i beräkningsteknik

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
30 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå
Sista ansökan: 2019-10-14

Examensarbete för masterexamen i beräkningsteknik

Examensarbetet skall utföras under sista terminen av en mastersutbildning med Beräkningsteknik som huvudområde i examen.

Under kursen tränas din förmåga att specificera, planera, genomföra och redovisa ett självständigt arbete. Du tillämpar dina under utbildningen förvärvade kunskaper och fördjupar dig inom minst ett specifikt delområde. Genom arbetet får du insikt om pågående forskning och utvecklingsarbete i ämnet. Resultaten presenteras muntligt och skriftligt.

Mer information om exempelvis hur man skriver ett exjobbsförslag finns på denna sida.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en avlagd kandidatexamen samt kurser totalt omfattande 60 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs att minst 45 hp av de 60 på avancerad nivå ska vara inom området Beräkningsteknik. I kurserna i Beräkningsteknik ska följande kurser ingå: Modellering och simulering(5FY095), Matrisberäkningar och tillämpningar (5DA002), Numeriska metoder för partiella differentialekvationer (5MA038) och Icke-linjär optimering (5DA001) eller motsvarande kunskaper. Beroende på examensarbetets inriktning kan särskilda förkunskaper krävas. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön