Visa allastudier.se som: Mobil

Experimentell design och multivariat dataanalys

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå

Experimentell design och multivariat dataanalys

Kursens mål är att ge den studerande kännedom om de kemometriska metoder som används inom industrin och göra den studerande väl förtrogen med de vanligaste av dessa.Efter genomgången kurs skall den studerande kunna:- planera experiment där många variabler påverkar utfallet- tillämpa multivariat dataanalys inom energiteknik och processkemi, såsom design och optimering av energitekniska processer och system, analys av processdata och driftsoptimering, parameterstudier och känslighetsanalyser.

Förkunskaper

Univ: För tillträde till kursen krävs Energiteknisk kemi I 7,5hp (5KE040) och Energiteknisk kemi II 7,5 hp (5KE090) samt Statistik för teknologer 7,5 hp (5MS008), eller motsvarande kunskaper.Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön