Filosofisk samtalskonst

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans

Filosofisk samtalskonst

Kursen ger kunskaperoch färdighet i filosofisk samtalsteknik. 

Den riktar sig till dig som ägnar dig eller vill ägna dig åt att leda samtal - enskilt eller i grupp. För dig som har en tidigare samtalsutbildning kan kursen utgöra en komplettering och breddning åt just filosofiska samtal. För dig som har en relevant teoretisk utbildning kan kursen hjälpa dig omsätta din teoretiska kunskap i praktiska samtalssituationer. 

Att samtala filosofiskt är att förutsättningslöst men noggrant undersöka en fråga eller utforska ett område som inte uppenbart låter sig fångas av vetenskapliga metoder. Kursen innehåller moment som att lyssna, att fråga, att förstå och leva sig in, att analysera och kartlägga, att gemensamt utforska. Kurslitteraturen består dels av klassiska och moderna filosofiska texter som exemplifierar filosofiska samtal, dels av samtida litteratur som direkt behandlar filosofiska samtal och vad som utmärker dessa. 

Kursen ges på distans med två träffar om vardera två dagar på plats i Umeå. En stor del av kursen utgörs av färdighetsträning.

Förkunskaper

90 hp i ett ämne. Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Filosofisk samtalskonst

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön