Visa allastudier.se som: Mobil

Gastronomiprogrammet - Kreativ matlagning

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Umeå
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Umeå
Sista ansökan: 2020-04-14

Gastronomiprogrammet - Kreativ matlagning

Har du ett brinnande intresse för mat och måltider men också tycker att hållbarhet, ekonomi och människor är viktigt? Brinner du för hantverket men känner att du vill ta dig vidare till en ny nivå? Hos oss utbildas du av duktiga lärare och forskare och möter också namnkunniga branschprofiler. Vill du påverka utvecklingen av framtidens måltider är Gastronomiprogrammet på Restauranghögskolan vid Umeå Universitet för dig!#matärlivetMat är del av en lustfyllt kreativ process och en kritisk del av en hållbar framtid. Mat är hälsa, historia, kultur och upplevelse. Mat är livet, kort sagt, så vad väntar du på? Välkommen till Gastronomiprogrammet vid Umeå universitet.Under utbildningenPå Gastronomiprogrammet läser du kurser där vetenskap varvas med praktisk tillämpning, vilket ger dig en unik möjlighet att vara drivande i arbetet med att skapa framtidens måltider. I de praktiska momenten ges du tillfälle att kritiskt analysera och producera måltider för att skapa oförglömliga upplevelser hos människor. Utöver  praktiskt orienterade kurser som vinkunskap och kreativ matlagning så läser du även kurser i företagsekonomi och vetenskaplig metod. I slutet av din utbildning har du genom uppsatsarbetet möjlighet att fördjupa dig i ett för dig relevant område.Plugga nära verklighetenHos oss samarbetar lärarna med kunniga branschprofiler för att få en så verklighetsanpassad utbildning som möjligt. Utöver det möter du den praktiska verkligheten under dina verksamhetsförlagda studier. Restauranhögskolan samarbetar bland annat med Mathias Pihlblad på Bockholmsgruppen, Ulrika Karlsson på Krakaskrog, frilansande Gert Klötzke, Joakim Almqvist, köksmästare på Punk Royale, Linn Söderström som grundat kocknätverket Take over och Ulf Sjödin, Master of wine vid Systembolaget.Vi har en dessutom en ny och unik Forskningsrestaurang där mycket av vår undervisning bedrivs där du får möjlighet att på ett gränslöst sätt genomföra de praktiska övningarna.Programmet har två inriktningarGastronomiprogrammet har två inriktningar: värdskap och kreativ matlagning.Under utbildningens första tre terminer läser båda inriktningarna gemensamma kurser i måltidskultur, företagsekonomi och vetenskaplig metod. Under termin fyra sker en fördjupning med inriktningsspecifika kurser inom värdskap respektive kreativ matlagning.De båda inriktningarna ges möjlighet att tillsammans skapa måltider för betalande gäster, delsgenom att utföra laborationer, dels genom att skapa hela restaurangkoncept där både företagsekonomiska och gastronomiska perspektiv beaktas. Under utbildningen ges du ävenmöjlighet att närmare stifta bekantskap med råvaruproducenter och förädlare, både nationellt och internationellt.Inriktning VärdskapPå inriktningen Värdskap får du bland annat arbeta praktiskt och teoretisk med mat och dryck i kombination, serveringshantverk, dryckesprovningar av till exempel öl, vin och olika destillat.Inriktning Kreativ matlagningDu som väljer inriktningen Kreativ matlagning får bland annat fördjupade kunskaper om matlagningstekniker, råvaror, mikrobiolog och kemi. Inriktningen riktar sig mot skapandet av måltider.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön