Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsa, miljö och hållbarhet

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå

Hälsa, miljö och hållbarhet

Målet med kursen är att fördjupa förståelsen för hur hälsa samspelar med globalisering och miljöförändringar, och hur hållbara lösningar kan utvecklas på lokal och global nivå för att möta framtidens utmaningar. Kursens olika delar innefattar: - Miljöepidemiologi - Hälsokonsekvensanalys - Klimatanpassning - Processer och ramverk inom miljö- och klimat politik - Hälsoperspektiv på klimatpolicyInnehållet belyser miljöförändringar beroende på mänskliga och naturliga orsaker, och avhandlar hur kunskap och lösningar tas fram i ett samspel mellan olika aktörer. Initialt kommer kursen behandla hur världen och miljön förändras, därefter fokuseras på övergripande policy och hållbarhetsprocesser, för att sedan övergå i teori och metoder för miljöepidemiologiskt arbete och hälsokonsekvensbeskrivningar.

Förkunskaper

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap, samt En B/6. 

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön