Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsa, miljö och hållbarhet

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
3.5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Umeå
Vår 2023
2022-08-14

Umeå
Vår 2023
2022-10-16

Hälsa, miljö och hållbarhet

Målet med kursen är att fördjupa förståelsen för hur hälsa samspelar med globalisering och miljö- och klimatförändringar, och hur hållbara lösningar kan utvecklas på lokal och global nivå för att möta framtidens utmaningar. Kursens olika delar innefattar:- Globala processer såsom miljö- och klimatförändringar- Kvalitativa och kvantitativa metoder i miljöhälsoforskning- De globala hållbarhetsmålen / Agenda 2030- Hälsokonsekvensanalys- Klimatanpassning- Ramverk inom miljö- och klimatpolitik.Innehållet belyser miljöförändringar beroende på antropogena och naturliga orsaker, och avhandlar hur kunskap och lösningar tas fram i ett samspel mellan olika aktörer. Kursen kommer behandla hur världen och miljön förändras, fokuseras på övergripande policy och hållbarhetsprocesser, och innefattar teori och metoder för miljöhälsorelaterad forskning och hälsokonsekvensbeskrivningar.Föreläsningar, seminarier, dator- och gruppövningar. Undervisningen sker på engelska.

Förkunskaper

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap, samt Engelska B/6 från svenskt gymnasium eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsa, miljö och hållbarhet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön