Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Hälsa och hållbarhet i polisiärt arbete

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Hälsa och hållbarhet i polisiärt arbete

Kursen riktar sig till polisanställda och andra yrkesgrupper med professionell anknytning till polisiär verksamhet och till personer som vill fördjupa sina kunskaper i polisiärt arbete.  

Utifrån en tvärvetenskaplig ansats behandlar vi området polisers hälsa, med fokus på de faktorer som är viktiga för ett hälsosamt och hållbart liv även när arbetet är krävande. Vi belyser centrala faktorer som stress, coping, psykisk hälsa och psykisk ohälsa, på individuell, organisatorisk och samhällelig nivå.  

Kursen bygger på att du själv är aktiv och tar ansvar för din inlärning. Du förväntas delta aktivt i seminarierna och kunna problematisera och reflektera utifrån ett kritiskt förhållningssätt, både individuellt och i grupp. 

Eftersom kursen är helt nätbaserad krävs det att du har tillgång till dator, webbkamera, headset med mikrofon och god internetuppkoppling.  

Kursen ingår i Magisterprogrammet i polisiärt arbete men kan också läsas som fristående kurs.

Förkunskaper

90 hp på grundnivå, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete, i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi, psykologi, eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hälsa och hållbarhet i polisiärt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön