Visa allastudier.se som: Mobil

Hälso- och sjukvårdssystem: Organisation och finansiering

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
5 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Umeå
Vår 2022
2021-10-14

Umeå
Vår 2022
2021-08-15

Hälso- och sjukvårdssystem: Organisation och finansiering

Kursen omfattar grunderna i uppbyggnaden av hälsosystem: organisation, regelverk, finansiering och produktion.Jämförande analyser av olika länders hälsosystem och den värdegrund de vilar på görs. Hälsosystem som en social determinant för hälsa och behovet av att stärka hälsosystemen för att uppnå mer av jämlikhet diskuteras också.Efter avslutad kurs skall studenten kunna: förklara grundläggande begrepp avseende organisationen av hälsosystem; förklara grundläggande begrepp i mikroekonomisk teori; redogöra för hur man med mikroekonomisk teori kan analysera frågor om befolkningens hälsa och om finansiering, produktion och organisation av hälso- och sjukvård; göra jämförande analyser av hälsosystemen i olika länder; diskutera begreppen "hälsossystem och rättigheter" samt "hälsosystem som sociala determinanter för hälsa".Undervisningen är koncentrerad till två kursveckor under kursperioden. Undervisningen ges i form av föreläsningar och gruppövningar. All undervisningen sker på engelska.

Förkunskaper

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap. Samt En B/6. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälso- och sjukvårdssystem: Organisation och finansiering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: