Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Human Resource Management and Development

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum

Human Resource Management and Development

Kursen ger fördjupade kunskaper om personalarbete som ett forskningsområde. Detta uppnås genom kunskap om Human Resource Management and Development (HRMD) som förankras i aktuell forskning och teoribildning. Kursen behandlar förutsättningar för och begränsningar av HRMD i föränderliga arbetsorganisationer samt den centrala roll som arbetsmiljöfaktorer har för HRMD. I relation till detta arbetar studenterna med frågeställningar relevanta för HRMD vilka analyseras med hjälp av empiriskt material. Avslutningsvis lyfts ett maktperspektiv på HRMD utifrån ett kritiskt förhållningsätt vilket leder till att etiska perspektiv på HRMD utifrån hållbarhet och företags samhällsansvar (Corporate Social Responsibility) framhålls. 

Förkunskaper

90 högskolepoäng inklusive examensarbete 15 hp i något av ämnena ekonomisk historia, etnologi, freds- och konfliktstudier, företagsekonomi, genusvetenskap, idrottspedagogik, kognitionsvetenskap, kulturanalys, kulturgeografi, pedagogik, psykologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap eller motsvarande. Behörighet ger även kandidatexamen från Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, socionomexamen, studie- och yrkesvägledarexamen eller gymnasielärarexamen inom samhällsvetenskapligt område. Därtill krävs Ledarskap och organisation I 15 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Human Resource Management and Development

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön