Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Ideella organisationer och ledarskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Umeå
Vår 2024

Umeå
Vår 2024

Ideella organisationer och ledarskap

Denna kurs ger en fördjupning inom det vetenskapliga området ideella organisationer och ledarskap. Kursen behandlar teorier och forskning kring flera delområden såsom idéburna organisationer, volontärarbete och sociala rörelser. Den första modulen fokuserar på hur organisations- och ledarskapsfaktorer motiverar människor att arbeta för ideella organisationer. Den andra modulen fokuserar på organisationens och ledarskapets roll inom sociala rörelser, både i relation till interna sammanhang för organisationens deltagare och externa aktörer i förhållande till omvärlden. Genom kursens gång kommer dessa ämnen knyta an till studentens egna praktiska erfarenheter av ideella organisationer.

Förkunskaper

90 högskolepoäng inom ett samhällsvetenskapligt huvudområde inklusive examensarbete 15 hp, eller motsvarande kunskaper. Dessutom krävs Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ideella organisationer och ledarskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön