Visa allastudier.se som: Mobil

Kognitiv interaktionsdesign

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Umeå

Kognitiv interaktionsdesign

Kursen behandlar interaktionsdesign ut ett kognitionsvetenskapligt perspektiv. (Digitala) artefakter används som huvudstudieobjekt och fokus ligger på teoretiska diskussioner kring interaktionsdesign och dess (kognitiva) konsekvenser för mänskliga användare. Kursen består av två delar:Moment 1, teoridel, 4.5 högskolepoäng Det teoretiska momentet behandlar frågor om hur (digitala) artefakter uppfattas och konceptualiseras av sina användare, artefakt komplexitet: olika typer av komplexitet, dess roll i interaktion, och hur man kan förmedla det; kognitiva verktyg: stöd av kognition med (digitala) artefakter och artefakter som (integrerad) del av kognition; användargränssnitt: från skrivbordet till mobil till ubiquitous computing; känslor och estetikens roller; en översyn av den senaste utvecklingen inom området.Moment 2, laborationsdel, 3 högskolepoäng. I det praktiska momentet tillämpas en del av de teorier och tekniker som diskuteras i det teoretiska momentet i obligatoriska projektarbeten i grupp.

Förkunskaper

Univ: För tillträde till kursen krävs 90 hp avklarade studier inkluderande minst 45 hp i datavetenskap eller kognitionsvetenskap eller 2 års avklarade studier (120hp) inom ett studieprogram, i båda fallen inkluderande minst 7.5hp  inom området människa-dator-interaktion (tex 5DV045, 5DV060 eller 5DV132) eller motsvarande kunskaper.Svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier samt Engelska A/5. Krav på svenska gäller endast om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kognitiv interaktionsdesign

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön