Kommersiell avtals- och marknadsrätt

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum

Kommersiell avtals- och marknadsrätt

Kursen syftar till att ge fördjupad förståelse för och kunskap om den juridik som styr företagens kommersiella agerande på marknaden på både svensk och gemenskapsrättslig nivå. Tyngdpunkten ligger på immaterialrätt och konkurrensrätt. Där behandlas upphovsrätt, patent, varumärken, design och dess licensavtal samt den del av konkurrensrätten som rör konkurrensbegränsande avtal. Centralt på kursen är hur dessa regler, avtal och andra faktorer styr företagens strategier på marknaden.

Förkunskaper

Univ: Minst 90 hp rättsvetenskap, företagsekonomi, ekonomisk historia eller nationalekonomi vari ingår självständigt arbete om minst 15 hp, samt Juridisk översiktskurs, 15 hp, och Handelsrätt, 15 hp, (juridisk översiktskurs 15 hp och handelsrätt 15 hp kan ingå i 90 hp rättsvetenskap) eller 120 hp inom ramen för juristprogrammet vari ska ingå godkänt resultat för kursen T 2 - Civilrätt, 30 hp, eller motsvarande. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kommersiell avtals- och marknadsrätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön