Visa allastudier.se som: Mobil

Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
90 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Har du redan läst 90 hp i ett ämne från universitet och högskola? Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) för forskarutbildade kompletterar dina tidigare studier med en pedagogisk utbildning och ger lärarexamen. Programmet är 90 hp och ges under tolv månader med studier även under sommaren. Prioriterade ämnen är biologi, fysik, kemi, matematik och teknik. Antagna till utbildningen har möjlighet att söka utbildningsbidrag på 25 000 kr i månaden.

Förkunskaper

Särskild behörighet till utbildningen har den som har en examen på forskarnivå* eller motsvarande utländsk examen, och minst 90 hp i ett ämne. Med ämne avses relevant skolämne. Läs under rubriken anmälningsinformation.Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.* SFS 2016:705. Förordning om kompletterande pedagogisk utbildning som leder till ämneslärarexamen för personer som har en examen på forskarnivå.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön