Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
90 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade riktar sig till personer med examen på forskarnivå som anknyter till vissa prioriterade skolämnen samt i övrigt har kunskaper om minst 90 hp i ämnet som ger behörighet att undervisa på gymnasiet eller i grundskolans årskurs 7-9. De prioriterade ämnena är biologi, fysik, kemi, matematik och teknik samt finska, franska, samiska, spanska, svenska som andraspråk och tyska.Utbildningen kompletterar tidigare studier med kurser i utbildningsvetenskaplig kärna och verksamhetsförlagd utbildning och ger en lärarexamen. Programmet är 90 hp och ges med förhöjd studietakt under tolv månader med studier även under sommaren.Antagna till utbildningen har möjlighet att söka utbildningsbidrag på 25 000 kr i månaden.

Förkunskaper

Examen på forskarnivå eller motsvarande utländsk examen, samt Engelska 6 och Svenska 3. Dessutom krävs ämneskunskaper i ett undervisningsämne i gymnasiet som motsvarar ämnesstudier om minst 120 högskolepoäng, alternativt ämneskunskaper i ett undervisningsämne i grundskolans årskurs 7-9 som motsvarar ämnesstudier om minst 90 högskolepoäng. Information om vilka undervisningsämnen som kan ingå i behörigheten finns på Umeå universitets webbplats.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön